Ales Běljackij je na svobodě!

Úspěch

Běloruský vězeň svědomí, za kterého Amnesty dlouhodobě bojovala, byl rok a půl před vypršením trestu propuštěn. V sanitce ho převezli 21. 6. na nádraží a odpoledne ho v Minsku vítali kolegové, kamarádi, pár politiků a novináři. Unavený, s oholenou hlavou a bez svého pověstného knírku skoro nebyl k poznání. Ve vězení strávil 3 roky, odsedět si měl 4,5. Nikdo nečekal, že ho propustí dřív. První věc, kterou řekl novinářům, byla, že je unavený. “Musím se dát nejdřív trochu do pořádku a hlavně osprchovat. Děkuji moc, ale nejdřív musím domů. Vždyť jsem tam nebyl tři roky.” Děkujeme všem, kteří Alese podpořili. Jde to jen s vámi. A funguje to!

9.5.2019

Barmští novináři konečně na svobodě

Ve vězení strávili přes 500 dní. Teď jsou oba novináři agentury Reuters opět na svobodě.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

2.4.2018

Většina unesených školaček je zase na svobodě

Organizace Boko Haram podle informací světových tiskových agentur propustila většinu z unesených školaček.