Ales Běljackij je na svobodě!

Úspěch

Běloruský vězeň svědomí, za kterého Amnesty dlouhodobě bojovala, byl rok a půl před vypršením trestu propuštěn. V sanitce ho převezli 21. 6. na nádraží a odpoledne ho v Minsku vítali kolegové, kamarádi, pár politiků a novináři. Unavený, s oholenou hlavou a bez svého pověstného knírku skoro nebyl k poznání. Ve vězení strávil 3 roky, odsedět si měl 4,5. Nikdo nečekal, že ho propustí dřív. První věc, kterou řekl novinářům, byla, že je unavený. “Musím se dát nejdřív trochu do pořádku a hlavně osprchovat. Děkuji moc, ale nejdřív musím domů. Vždyť jsem tam nebyl tři roky.” Děkujeme všem, kteří Alese podpořili. Jde to jen s vámi. A funguje to!

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

11.3.2019

Báseň opravdu není zločin - Abdirahman Ibrahim Adan je volný!

Abdirahman Ibrahim Adan, třicetiletý básník ze Somalilandu zadržený kvůli básni kritizující vládu, je na svobodě.

5.3.2019

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je konečně volný

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je po 5 a půl letech strávených ve vězení konečně na svobodě doma v Gíze.

29.1.2019

Aasia Bibi je konečně volná!