Ruský soud odmítl podmínečně propustit obě členky Pussy Riot

Naděžda Tolokonnikovová i Marija Aljochinová dál zůstávají ve vězení. Soud zamítl jejich žádost o podmínečné propuštění. Soud své rozhodnutí zdůvodnil tím, že se členky skupiny Pussy Riot ve vězení neúčastní společenského života a nechodí ani do knihovny. Aljachinová prý navíc podle soudu porušuje vězeňský režim a nedostává ve vězení žádné pochvaly. Obě ženy by se na svobodu měly dostat v březnu 2014.

24.10.2017

Aktuálně.cz: Pussy Riot opět na scéně - v Trump Tower.

17.8.2017

ČT24 připomíná 5 let od rozsudku nad Pussy Riot

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.