Ruský soud odmítl podmínečně propustit obě členky Pussy Riot

Naděžda Tolokonnikovová i Marija Aljochinová dál zůstávají ve vězení. Soud zamítl jejich žádost o podmínečné propuštění. Soud své rozhodnutí zdůvodnil tím, že se členky skupiny Pussy Riot ve vězení neúčastní společenského života a nechodí ani do knihovny. Aljachinová prý navíc podle soudu porušuje vězeňský režim a nedostává ve vězení žádné pochvaly. Obě ženy by se na svobodu měly dostat v březnu 2014.

7.6.2017

Rusko: Odsouzení knihovnice za přechovávání ‚extrémistické literatury‘ dokazuje naprosté opovrhování zákony

Odsouzení Natálie Šarinové, bývalé ředitelky Státní knihovny ukrajinské literatury v Moskvě, za přechovávání ‚extrémistické literatury‘ dokazuje naprosté opovrhování zákony a upozorňuje na vážné nedostatky v nezávislosti ruského soudnictví, upozorňuje Amnesty International.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

19.1.2017

Odvolací soud posunut

Odvolací soud byl ze dneška přesunut na 16. 2. 2017.

1.11.2016

Aktuálně: Děti do detence nepatří, rozhodl soud