Tolokonnikovovou údajně převezli do věznice v Čuvašsku

Tolokonnikovová byla kvůli špatnému zdravotnímu stavu po ukončení hladovky hospitalizována. Po propuštění z vězeňské nemocnice navzdory slibům dál zůstávala v trestanecké kolonii Mordvinsko. Začala tedy protestní hladovku držet znovu. Tentokrát uspěla. Podle ruského „New Times magazine“ Tolokonnikovovou koncem října převezli do vězeňského tábora IK-2 ve městě Alatyr v Čuvašsku.

30.3.2017

Ruská federace: Zatčení členové organizace pro potírání korupce jsou vězni svědomí a měli by být okamžitě propuštěni

Zatýkání a jiné represe vůči zaměstnancům a dobrovolníkům Fondu proti korupci (ACF) jsou součástí posledního výrazného omezování práva na pokojné shromažďování a svobodu projevu v Rusku.

5.12.2016

Malajsie: Zatčení známého karikaturisty Zunara je ohavnost

„Zatčení Zunara je nehoráznost. Jeho obvinění z pobuřování musí být okamžitě staženo a Zunar musí být bezpodmínečně propuštěn z vazby.

2.11.2016

Update k lidskoprávní situaci v Ruské federaci

říjen 2016

24.3.2016

Výhodný obchod s Čínou na úkor lidských práv?

Výzva prezidentovi ČR v souvislosti s návštěvou prezidenta Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga v Praze