Ales Běljacký ví, jak dopisy pomáhají. Dokonce o tom natočil video!

Úspěch

„Jsem zavalen lavinou dopisů a pohlednic vyjadřujících mi solidaritu a soucit… v každém jsou patrné národní rysy těch, kteří je píší. Kolem Nového roku jsme měli dva dny odpočinku. Tehdy jsem četl stovky dopisů a pohlednic. Cítil jsem takovou vlnu podpory a účasti, která z nich vycházela… byl to nepopsatelný Nový rok.“

Poděkování z vězení od běloruského disidenta Alese Běljackého,  za kterého jsme psali při jednom z minulých Maratonů psaní dopisů. Letos byl propuštěn 1,5 roku před vypršením svého trestu.

Video s Alesem Běljackým:

24.3.2017

V Bělorusku opět přituhuje: aktivisté a nezávislí novináři v ohrožení

Nejméně 48 lidí bylo nedávno v Bělorusku zadrženo během protestů s názvem „Nejsme příživníci“. Protesty byly zaměřeny proti daním uvaleným na nezaměstnané, tzv. „příživníky“. Mezi zadrženými ve dnech 10. – 12. března 2017 byli organizátoři protestů a nezávislí novináři.

1.3.2017

„Dopisy vězně ven nedostanou…“ Ruský aktivista si myslí opak.

Jevgenij Vitiško, ruský aktivista v oblasti ochrany životního prostředí, se po roce na svobodě zamýšlí nejen nad významem dopisů na podporu vězněných.

10.12.2016

Týden s Maratonem psaní dopisů

Přidejte se k největší světové kampani za nespravedlivě vězněné a utlačované!

19.5.2016

Maraton psaní dopisů na Gymnáziu Jana Keplera

Studenti Gymnázia Jana Keplera upořádali druhý květnový týden akci s názvem "Den s Amnesty", v rámci kterého podepisovali dopisy za nespravedlivě vězněné.