Ales Běljacký ví, jak dopisy pomáhají. Dokonce o tom natočil video!

Úspěch

„Jsem zavalen lavinou dopisů a pohlednic vyjadřujících mi solidaritu a soucit… v každém jsou patrné národní rysy těch, kteří je píší. Kolem Nového roku jsme měli dva dny odpočinku. Tehdy jsem četl stovky dopisů a pohlednic. Cítil jsem takovou vlnu podpory a účasti, která z nich vycházela… byl to nepopsatelný Nový rok.“

Poděkování z vězení od běloruského disidenta Alese Běljackého,  za kterého jsme psali při jednom z minulých Maratonů psaní dopisů. Letos byl propuštěn 1,5 roku před vypršením svého trestu.

Video s Alesem Běljackým:

14.4.2018

Lidé na prodej: V Libyi jsou migranti prodáváni jako otroci

Video CNN ukazuje nedávný vývoj uprchlické krize v Libyi, kde jsou tisíce migrantů a uprchlíků drženi v detenčních zařízeních. Zažívají mučení, sexuální zneužívání a jsou dokonce prodáváni na trhu s otroky. Z lidských dražeb se stal velký byznys, do kterého se zapojují pašeráci lidí, ale i členové milic a další skupiny.

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

26.2.2018

Život s autismem? Není to žádná sranda, ve školce se mi smáli, teď mě respektují, říká Hájek

22.2.2018

V regionech si pěstujeme ghetta, víceletá gymnázia nemají smysl, uměle vytváříme elity, říká Kartous