Ruská vězeňská služba potvrdila Nadin převoz do Krasnojarského kraje

Nadin manžel mluvil poprvé po 26 dnech po telefonu se svou ženou. Tolokonikovovou převezli do Krasnojarského kraje a hospitalizovali v tamní nemocnici. V té se léčí zejména pacienti nakažení tuberkulózou. Tolokonikovová asi v nemocnici nějaký čas zůstane. Po devítidenní hladovce má zdravotní komplikace, která vyžadují léčení. Vězeňská služba dříve popřela, že se Tolokonikovová nachází v této oblasti. Potvrdil to až ruský ombudsman Vladimir Lukin.

14.6.2017

Alioho zdraví se prudce zhoršilo

25.10.2017

Rusko: podmínky přepravy vězňů připomínají éru gulagů

Vězni v Rusku musí snášet často celé týdny otřesné podmínky, když je ve stísněných vlacích bez oken transportují do nápravných pracovních kolonií ve vzdálených částech země.

17.10.2017

Dotované jídlo významně ovlivňuje školní docházku, do programu se však nezapojují všechny kraje

Nová analýza „Obědy zdarma v předškolním a školním vzdělávání“ ukázala, že téměř tři čtvrtiny dotázaných ředitelů mateřských a základních škol vidí pozitivní dopady dotovaného stravného. Zároveň má tento typ dotací zcela mimořádnou podporu veřejnosti. Analýzu pro Nadaci OSF vypracovala agentura MEDIAN.

6.6.2017

Shrnutí vývoje k 5. červnu - pozitivní i negativníé změny

Na základě tisíců zaslaných žádostí, které obdržely řecké úřady po výzvě AI k akci, se řecké úřady rozhodly vyklidit tábory v Eliniko a přestěhovat jejich obyvatele do míst s lepšími životními podmínkami.