Ruská vězeňská služba potvrdila Nadin převoz do Krasnojarského kraje

Nadin manžel mluvil poprvé po 26 dnech po telefonu se svou ženou. Tolokonikovovou převezli do Krasnojarského kraje a hospitalizovali v tamní nemocnici. V té se léčí zejména pacienti nakažení tuberkulózou. Tolokonikovová asi v nemocnici nějaký čas zůstane. Po devítidenní hladovce má zdravotní komplikace, která vyžadují léčení. Vězeňská služba dříve popřela, že se Tolokonikovová nachází v této oblasti. Potvrdil to až ruský ombudsman Vladimir Lukin.

14.2.2019

Krym: YouTube by se neměl podvolit nezákonným požadavkům Ruska

V reakci na zprávy, že ruský mediální regulátor Roskomnadzor nařídil, aby platforma pro hosting videí YouTube odstranila video o vězni svědomí a krymském obránci lidských práv Emir-Useinu Kukuovi , ředitelka Amnesty International Ukrajina Oksana Pokalčuková uvedla:

16.3.2019

Rusko: domácí vězení Anastasie se prodlužuje, pronásledování opozičních aktivistů se rozšiřuje

"Trestní řízení proti Anastasii je chybné, ruské úřady vytvářejí nenávistný precedens" - tvrdí Marie Struthers, ředitelka kanceláře Amnesty International pro východní Evropu a centrální Asii.

7.9.2019

Oleg Sencov je volný!

12.6.2019

“Nikdy jsem nemyslel, že se zúčastním svého pohřbu”

Zamyšlení o zadržení novináře Ivana Golunova.