Ruská vězeňská služba potvrdila Nadin převoz do Krasnojarského kraje

Nadin manžel mluvil poprvé po 26 dnech po telefonu se svou ženou. Tolokonikovovou převezli do Krasnojarského kraje a hospitalizovali v tamní nemocnici. V té se léčí zejména pacienti nakažení tuberkulózou. Tolokonikovová asi v nemocnici nějaký čas zůstane. Po devítidenní hladovce má zdravotní komplikace, která vyžadují léčení. Vězeňská služba dříve popřela, že se Tolokonikovová nachází v této oblasti. Potvrdil to až ruský ombudsman Vladimir Lukin.

26.9.2018

Írán: Úřady záměrně ohrožují zdraví vězněného aktivisty s rakovinou

Arash Sadeghi, íránský aktivista a bojovník za lidská práva, byl v roce 2016 odsouzen k 19 letům odnětí svobody a je považován za vězně svědomí. Od jeho zatčení je mu odpírán přístup k dostatečné lékařské péči, ačkoliv je ve špatném zdravotním stavu.

7.12.2018

Týden.cz: Ruská policie vyšetřuje režiséra, který se zastal Sencova

22.1.2019

Rusko: První trestní případ v rámci zákona o "nežádoucích organizacích" znamená novou úroveň represe

Obránkyně lidských práv Anastasia Ševčenková je v ohrožení!

30.8.2018

Otevřený dopis pro Google: Nerezignujte na lidská práva výměnou za přístup do Číny!

Ohlášené plány společnosti Google spustit v Číně cenzurovaný vyhledavač by představovaly alarmující kapitulaci v oblasti lidských práv s ničivými důsledky v zemi, kde jsou lidé neustále pronásledováni za vyjádření svých názorů, upozorňuje Amnesty a další skupiny pro lidská práva.