Ruská vězeňská služba potvrdila Nadin převoz do Krasnojarského kraje

Nadin manžel mluvil poprvé po 26 dnech po telefonu se svou ženou. Tolokonikovovou převezli do Krasnojarského kraje a hospitalizovali v tamní nemocnici. V té se léčí zejména pacienti nakažení tuberkulózou. Tolokonikovová asi v nemocnici nějaký čas zůstane. Po devítidenní hladovce má zdravotní komplikace, která vyžadují léčení. Vězeňská služba dříve popřela, že se Tolokonikovová nachází v této oblasti. Potvrdil to až ruský ombudsman Vladimir Lukin.

7.12.2018

Týden.cz: Ruská policie vyšetřuje režiséra, který se zastal Sencova

30.8.2018

Otevřený dopis pro Google: Nerezignujte na lidská práva výměnou za přístup do Číny!

Ohlášené plány společnosti Google spustit v Číně cenzurovaný vyhledavač by představovaly alarmující kapitulaci v oblasti lidských práv s ničivými důsledky v zemi, kde jsou lidé neustále pronásledováni za vyjádření svých názorů, upozorňuje Amnesty a další skupiny pro lidská práva.

17.10.2017

Dotované jídlo významně ovlivňuje školní docházku, do programu se však nezapojují všechny kraje

Nová analýza „Obědy zdarma v předškolním a školním vzdělávání“ ukázala, že téměř tři čtvrtiny dotázaných ředitelů mateřských a základních škol vidí pozitivní dopady dotovaného stravného. Zároveň má tento typ dotací zcela mimořádnou podporu veřejnosti. Analýzu pro Nadaci OSF vypracovala agentura MEDIAN.

25.10.2017

Rusko: podmínky přepravy vězňů připomínají éru gulagů

Vězni v Rusku musí snášet často celé týdny otřesné podmínky, když je ve stísněných vlacích bez oken transportují do nápravných pracovních kolonií ve vzdálených částech země.