Shahin Novruzlu byl propuštěn z vězení

Úspěch

Dne 18. října 2014 byli z vězení díky prezidentské milosti propuštěni studenti Shahin Novruzlu a Bakhtiyar Guliyev. Začátkem prosince 2014 vedení věznice slíbilo předávat dopisy a pohlednice zbylým uvězněným členům NIDA. Dne 29. prosince 2014 byli díky prezidentské milosti propuštěni další dva aktivisté NIDA, totiž Zaur Gurbanli a Uzeyir Mammadli. Za mřížemi však stále zůstává Mammad Azizov, Rashad Hasanov a Rashadat Akhundov. Pořád usilujeme o jejich propuštění.

2.12.2019

Muhammad Ismail je na svobodě!

Profesor Muhammad Ismail, kterému za otevřenou kritiku státních ozbrojených složek hrozilo až sedm let vězení, byl propuštěn na kauci.

20.11.2019

Filmaři hrozí další dva roky vězení

Min Tchin Ko Ko Ďi se odovlal proti rozsudku. Odvolání bylo zamítnuto a filmař čelí dalšímu trestu

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.