Shahin Novruzlu byl propuštěn z vězení

Úspěch

Dne 18. října 2014 byli z vězení díky prezidentské milosti propuštěni studenti Shahin Novruzlu a Bakhtiyar Guliyev. Začátkem prosince 2014 vedení věznice slíbilo předávat dopisy a pohlednice zbylým uvězněným členům NIDA. Dne 29. prosince 2014 byli díky prezidentské milosti propuštěni další dva aktivisté NIDA, totiž Zaur Gurbanli a Uzeyir Mammadli. Za mřížemi však stále zůstává Mammad Azizov, Rashad Hasanov a Rashadat Akhundov. Pořád usilujeme o jejich propuštění.

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

25.2.2019

Ojub Titiev si 11. března 2019 u soudu vyslechne rozsudek

11. března 2019 vynese soud rozsudek nad Ojubem Titijevem, vedoucím ruské nevládní organizace Memorial se sídlem v Čečensku.