Shahin Novruzlu byl propuštěn z vězení

Úspěch

Dne 18. října 2014 byli z vězení díky prezidentské milosti propuštěni studenti Shahin Novruzlu a Bakhtiyar Guliyev. Začátkem prosince 2014 vedení věznice slíbilo předávat dopisy a pohlednice zbylým uvězněným členům NIDA. Dne 29. prosince 2014 byli díky prezidentské milosti propuštěni další dva aktivisté NIDA, totiž Zaur Gurbanli a Uzeyir Mammadli. Za mřížemi však stále zůstává Mammad Azizov, Rashad Hasanov a Rashadat Akhundov. Pořád usilujeme o jejich propuštění.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

12.4.2018

DOBRÉ ZPRÁVY Z FILIPÍN: JERRYME CORRE JE PROPUŠTĚN!

Od ledna 2018 se uskutečnila série slyšení týkající se Jerrymeho drogových obvinění. Dne 2. března byl schválen návrh zastavení trestního stíhaní a to kvůli nedostatku důkazů. Jerryme byl propuštěn tentýž den.

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

21.2.2018

Etiopie: Eskinder Nega propuštěn!

Minulý týden etiopský novinář a vězeň svědomí Amnesty International Eskinder Nega vyšel z vězení jako svobodný člověk, když jemu a dalším 745 vězňům udělili vládní milost. 25. března byl znoviu vzat do vazby, nicméně 5. dubna 2018 se stal znovu volným.