Shahin Novruzlu byl propuštěn z vězení

Úspěch

Dne 18. října 2014 byli z vězení díky prezidentské milosti propuštěni studenti Shahin Novruzlu a Bakhtiyar Guliyev. Začátkem prosince 2014 vedení věznice slíbilo předávat dopisy a pohlednice zbylým uvězněným členům NIDA. Dne 29. prosince 2014 byli díky prezidentské milosti propuštěni další dva aktivisté NIDA, totiž Zaur Gurbanli a Uzeyir Mammadli. Za mřížemi však stále zůstává Mammad Azizov, Rashad Hasanov a Rashadat Akhundov. Pořád usilujeme o jejich propuštění.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

22.2.2017

Muhammad propuštěn!

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.