Soud prodloužil Kosenkovi léčbu o dalších šest měsíců

Dne 23.1. 2015 soud v Moskvě nařídil, že léčba Michajla Kosenka má být prodloužena o dalších šest měsíců. Rozhodnutí padlo na základě požadavku kliniky, kam musí Kosenko docházet na pravidelná vyšetření. Jeho právník přitom nemůže vyloučit, že i po dalším půl roce bude povinnost léčby požadována znovu.
Od svého propuštění z psychiatrické léčebny v červenci minulého roku se Michajl Kosenko účastní akcí na podporu dalších vězňů v Blatného náměstí.

19.3.2020

Vůdce opozice v Bahrajnu odsouzen za veřejnou urážku súdánského prezidenta

Opoziční vůdce byl odsouzen k šestiměsíčnímu vězení a pokutě 500 dinárů.

20.2.2020

Teheránský soud snížil Yasaman Aryaniové trest!

5. února 2020 jsme se dověděli, že teheránský soud snížil Yasaman Aryaniové a její matce Monrieh Arabshahiové trest odnětí svobody na devět let a sedm měsíců.

24.10.2019

14 polských žen je nevinných – soud zrušil všechna obvinění!

Polský soud zrušil obvinění proti 14 polským ženám, které byly v listopadu 2017 napadeny během pochodu organizovaného u příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě.

16.3.2019

Rusko: domácí vězení Anastasie se prodlužuje, pronásledování opozičních aktivistů se rozšiřuje

"Trestní řízení proti Anastasii je chybné, ruské úřady vytvářejí nenávistný precedens" - tvrdí Marie Struthers, ředitelka kanceláře Amnesty International pro východní Evropu a centrální Asii.