Itálie: Romové dosáhli památného vítězství

Úspěch

Italský soud v květnu rozhodl, že vystěhování romských rodin do etnicky segregovaného tábora mimo Řím bylo protiprávní. Rozhodnutí přišlo po letech snah Amnesty a jiných organizací směřujících k zastavení násilného vystěhovávání, segregování a diskriminaci.

18.10.2017

Známá Němka popírající holokaust dostala další trest odnětí svobody

17.10.2017

Dotované jídlo významně ovlivňuje školní docházku, do programu se však nezapojují všechny kraje

Nová analýza „Obědy zdarma v předškolním a školním vzdělávání“ ukázala, že téměř tři čtvrtiny dotázaných ředitelů mateřských a základních škol vidí pozitivní dopady dotovaného stravného. Zároveň má tento typ dotací zcela mimořádnou podporu veřejnosti. Analýzu pro Nadaci OSF vypracovala agentura MEDIAN.

5.10.2017

Miloslava Stará: Společné vzdělávání je přirozená věc

„Inkluze lidí se zdravotním postižením by měla být v dnešní době samozřejmostí, bohužel však stále není,“ říká Miloslava Stará, speciální pedagožka, která letos oslavila své osmdesáté narozeniny a celý svůj profesní život se věnuje především dětem a dospělým s Downovým syndromem a jejich rodinám.

3.10.2017

Nová studie OECD Starting Strong V k přechodům dětí z předškolního do základního vzdělávání