Indonésie: Aktivista Filep Karma byl konečně propuštěn.

Úspěch

V listopadu konečně došlo k propuštění aktivisty Filepa Karmy z indonéského vězení. Za mřížemi strávil více než deset let za vztyčení papuánské vlajky nezávislosti na politické slavnosti v roce 2004. Příznivci Amnesty dlouho bojovali za Filepovo propuštění a to včetně sepsání 65 000 vzkazů v rámci akce Maraton psaní dopisů v roce 2011, ve kterýchmu vyjadřovali podporu.

13.7.2017

Zůstaňme odvážní!

Žijeme ve věku strachu, rozdělení a démonizace. Po celém světě kolují jedovaté skazky a rétorika "nás proti nim" používaná k tomu, aby kolektivní vina za sociální a politické křivdy byla svalována na celé skupiny lidí. Ti, kteří se odváží postavit za lidská práva, jsou stále více a více napadáni. Alarmujícím způsobem jsou vystaveni obtěžování a zastrašování, pomlouvačným kampaním, špatnému zacházení a nezákonnému zadržování. Jsou dokonce zabíjeni - jen proto, že se postavili za to, co je správné.

4.7.2017

Hrdinové mezi námi

O odkazu zatčeného šéfa Amnesty Turecko Tanera Kiliçe.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

27.6.2017

Sinopsis k případu Siao-po