Indonésie: Aktivista Filep Karma byl konečně propuštěn.

Úspěch

V listopadu konečně došlo k propuštění aktivisty Filepa Karmy z indonéského vězení. Za mřížemi strávil více než deset let za vztyčení papuánské vlajky nezávislosti na politické slavnosti v roce 2004. Příznivci Amnesty dlouho bojovali za Filepovo propuštění a to včetně sepsání 65 000 vzkazů v rámci akce Maraton psaní dopisů v roce 2011, ve kterýchmu vyjadřovali podporu.

24.5.2017

Kamerun: Úřady zrušily tiskovou konferenci Amnesty International

Tisková konference měla za cíl apelovat na kamerunského prezidenta, aby propustil tři studenty uvězněné za sdílení vtipu o skupině Boko Haram. Více než 300 000 lidí volá po jejich osvobození.

16.5.2017

Obránci lidských práv v ohrožení

Amnesty International startuje novou celosvětovou kampaň BRAVE (Odvážní), která má vést k zastavení útoků na obránce lidských práv.

3.5.2017

ČRo Plus: Amnesty o hrozbách novinářům v Rusku (čas od 10:30)

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.