Indonésie: Aktivista Filep Karma byl konečně propuštěn.

Úspěch

V listopadu konečně došlo k propuštění aktivisty Filepa Karmy z indonéského vězení. Za mřížemi strávil více než deset let za vztyčení papuánské vlajky nezávislosti na politické slavnosti v roce 2004. Příznivci Amnesty dlouho bojovali za Filepovo propuštění a to včetně sepsání 65 000 vzkazů v rámci akce Maraton psaní dopisů v roce 2011, ve kterýchmu vyjadřovali podporu.

30.10.2017

Venezuela: Represe v obýváku

Venezuelské úřady rozšířily svůj arzenál represí: zahájily vlnu nelegálních razií v domovech občanů podezřelých z disentu. Právě opozičně smýšlející lidé se minulý týden stali laureáty Sacharovovy ceny od Evropského parlamentu.

27.10.2017

Su Čchang-lan propuštěna!

Su Čchang-lan byla ve čtvrtek 26. 10 propuštěna z detenčního zařízení, kde byla tři roky držena.

25.10.2017

Rusko: podmínky přepravy vězňů připomínají éru gulagů

Vězni v Rusku musí snášet často celé týdny otřesné podmínky, když je ve stísněných vlacích bez oken transportují do nápravných pracovních kolonií ve vzdálených částech země.

19.10.2017

Polsko musí skončit s tvrdými zásahy proti pokojným protestům

Polská vláda praktikuje tvrdá opatření proti pokojným demonstrantům. Snaží se je odradit od dalších protestů.