Indonésie: Aktivista Filep Karma byl konečně propuštěn.

Úspěch

V listopadu konečně došlo k propuštění aktivisty Filepa Karmy z indonéského vězení. Za mřížemi strávil více než deset let za vztyčení papuánské vlajky nezávislosti na politické slavnosti v roce 2004. Příznivci Amnesty dlouho bojovali za Filepovo propuštění a to včetně sepsání 65 000 vzkazů v rámci akce Maraton psaní dopisů v roce 2011, ve kterýchmu vyjadřovali podporu.

Skutečný test Evropy v Číně: Lidská práva

Evropa nemůže na nadcházejícím summitu mlčet o špatném zacházení s muslimskými menšinami, říká Katharine Derderianová z Amnesty. Organizace apeluje spolu s dalšími na lídry s jasnými požadavky.

5.4.2019

Aktuálně. cz: Saúdové zadrželi další lidskoprávní aktivisty

5.4.2019

Saúdské úřady propustily tři z jedenácti zadržených aktivistek

Všechny tři ženy (Iman al-Nafjan, Aziza al-Yousef, Ruqayyaa al-Mhareb) byly propuštěny ve středu po soudním slyšení, které se konalo s vyloučením veřejnosti.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.