Musajeva navštívila ve vězení jeho rodina

Rodiče navštívili Musajeva na konci ledna ve vězení v Navoi. Jeho rodiče poté sdělili Amnesty International, že je Musajev ve špatném zdravotním stavu bez přístupu k vhodným léčebným prostředkům. Musajev trpí mnoha zdravotními obtížemi, v rámci snížené obranyschopnosti je náchylný k infekcím, přístup k antibiotikům však nemá. Přes velké obtíže bylo jeho rodičům umožněno předat Musajevovi jimi zakoupená antibiotika. Musajev je izolován jak od ostatních vězňů a je mu zakázáno s nimi jakkoli komunikovat. Nedostává ani dopisy a vzkazy z vnějšího prostředí.

15.4.2020

Emil má ve vězení zdravotní problémy, ohrozit ho může COVID-19

Emil Ostrovko a jeho spoluvězeň Vladislav Sharkovsky mají vážné zdravotní problémy.

20.11.2019

Filmaři hrozí další dva roky vězení

Min Tchin Ko Ko Ďi se odovlal proti rozsudku. Odvolání bylo zamítnuto a filmař čelí dalšímu trestu

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.