Živá knihovna očima studentky

Atmosféra Živé knihovny je pokaždé jedinečná a nejlépe ji zachytí ten, kdo knihovnou sám prošel. Aneta Komendová, studentka posledního ročníku brněnského Biskupského gymnázia, se Živé knihovny zúčastnila v loňském školním roce. I letos se však zapojila do aktivit Amnesty International, tentokrát v roli fotografky, a zprostředkovala tak atmosféru rozhovorů mezi studenty a živými knihami.Jan Polyak se studenty mluví nejen o svém romském původu, ale taky o práci u městské policie a hlavně o hudbě, která je jeho vášní.
Soňa Zelisková je nevidomá, na knihovně tak vypráví o životě ve tmě, ale také o tom, kolik světla jí každý den přináší její rodina a keramická dílna.    Studenti mají možnost popovídat si se třemi osobnostmi. Výběr je vždycky náročný, protože každá z knih představuje zcela výjimečný příběh.Muslimové žijící v Evropě se denně potýkají s množstvím předsudků. Assem Atassi hovoří o svém životě, zvycích a také o současné situaci v Sýrii, odkud pochází.

6.8.2019

Amnesty na Prague Pride nechá nahlédnout do životů menšin a uspořádá „teplou“ veselku uprostřed Václaváku

Společná svatba heterosexuálů, gayů a leseb i možnost nahlédnout do životů menšin. To vše nabídne Amnesty na letošním Prague Pride.

5.8.2019

Jak na lidská práva zážitkem?

Vícedenní vzdělávací seminář pro pedagogy

12.3.2019

Začít změnu je snadné se Start the Change!

Jste pedagog nebo pedagožka? Vzděláváte? Pojďte s námi dělat změnu!

26.7.2018

Prague Pride 2018 s Amnesty

Živá knihovna nabídne rozhovory s LGBT+ osobnostmi, Romem i bezdomovci. V průvodu upozorníme na práva gayů a leseb v Rusku, na stánku bude „cestovka.“