Živá knihovna očima studentky

Atmosféra Živé knihovny je pokaždé jedinečná a nejlépe ji zachytí ten, kdo knihovnou sám prošel. Aneta Komendová, studentka posledního ročníku brněnského Biskupského gymnázia, se Živé knihovny zúčastnila v loňském školním roce. I letos se však zapojila do aktivit Amnesty International, tentokrát v roli fotografky, a zprostředkovala tak atmosféru rozhovorů mezi studenty a živými knihami.Jan Polyak se studenty mluví nejen o svém romském původu, ale taky o práci u městské policie a hlavně o hudbě, která je jeho vášní.
Soňa Zelisková je nevidomá, na knihovně tak vypráví o životě ve tmě, ale také o tom, kolik světla jí každý den přináší její rodina a keramická dílna.    Studenti mají možnost popovídat si se třemi osobnostmi. Výběr je vždycky náročný, protože každá z knih představuje zcela výjimečný příběh.Muslimové žijící v Evropě se denně potýkají s množstvím předsudků. Assem Atassi hovoří o svém životě, zvycích a také o současné situaci v Sýrii, odkud pochází.

6.8.2019

Amnesty na Prague Pride nechá nahlédnout do životů menšin a uspořádá „teplou“ veselku uprostřed Václaváku

Společná svatba heterosexuálů, gayů a leseb i možnost nahlédnout do životů menšin. To vše nabídne Amnesty na letošním Prague Pride.

5.8.2019

Jak na lidská práva zážitkem?

Vícedenní vzdělávací seminář pro pedagogy

12.8.2019

DOBROVOLNÍK V LIDSKOPRÁVNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky/dobrovolnice na pozici lektorů lidskoprávních workshopů pro základní a střední školy.

13.5.2019

ŽIVÁ KNÍŽKA – VYPRÁVĚJ SVŮJ PŘÍBĚH

Česká Amnesty hledá příslušníky menšin žijících v ČR na dobrovolnou pozici živých knížek (www.amnesty.cz/vzdelavani/zive-knihy)