Trénovali sme nových lektorov a lektorky projektu FAIR PLAY

V dňoch 28.2.-1.3. sa uskutočnil ďalší tréning projektu FAIR PLAY, ktorý bol zameraný na nových lektorov a lektorky projektu FAIR PLAY. Zúčastnili sa ho dobrovoľníci a dobrovoľníčky, ktorí budú pôsobiť v Ústí nad Labem, Prahe, Brne, Bratislave a Banskej Bystrici.Pre niektorých sa víkend nabitý ľudskými právami začal už v piatok po príchode do Prahy a ubytovaní sa v okúzľujúcom penzióne Tara. Prvý večer sa niesol v príjemnom duchu úvodného zoznamovania medzi účastníkmi tréningu. Samotný tréning začal už v sobotu ráno v krásnom prostredí v centre Prahy v priestoroch Inštitútu pre európsku politiku EUROPEUM. Prvý školiaci deň nemohol začať inak ako zoznamovacími aktivitami, ktoré sa hodili hlavne účastníkom, ktorí pricestovali v sobotu ráno. Potom už nasledovalo bližšie zoznámenie sa s úvodným workshopom projektu, ktorí budú lektori a lektorky už čoskoro viesť na vybraných školách. Aktivity workshopu si vyskúšali v pozícii študentov a študentiek. Po výbornom vegetariánskom obede  nasledoval blok o lektorských zručnostiach, ktoré sa všetkým určite zídu. Neskôr sa zúčastnili panelovej diskusie s predstaviteľmi islamskej, rómskej a LGBTI menšiny. Táto diskusia priblížila súčasnú situáciuspomenutých menšín v Českej republike, ale aj ich osobné skúsenosti zo života. Večer samozrejme nemohlo chýbať kultúrno-spoločenské vyžitie a teambuilding v krásnych zákutiach Prahy. Druhý deň predstavoval pre lektorov novú výzvu, keďže si mnohí z nich mohli prvýkrát vyskúšať vedenie workshopu a prácu so skupinou ľudí. Práve túto skúsenosť mnohí oceňovali, keďže mohli získať prvú praktickú skúsenosť. Okrem toho organizátori tréningu dostali od účastníkov neoceniteľnú spätnú väzbu a potom už neostávali nič iné ako sa rozlúčiť a pobrať sa domov nabitý energiou a nedočkavosťou vyskúšať si naučené v praxi.
Martin Sýkora

19.12.2019

Forbes o projektu Art 19

12.3.2019

Začít změnu je snadné se Start the Change!

Jste pedagog nebo pedagožka? Vzděláváte? Pojďte s námi dělat změnu!

13.5.2019

ŽIVÁ KNÍŽKA – VYPRÁVĚJ SVŮJ PŘÍBĚH

Česká Amnesty hledá příslušníky menšin žijících v ČR na dobrovolnou pozici živých knížek (www.amnesty.cz/vzdelavani/zive-knihy)

8.3.2019

Google: Plány na Dragonfly dál podkopávají důvěru uživatelů

Technologický gigant pořád mlží okolo vývoje cenzurovaného vyhledavače pro Čínu.