Projekt FAIR PLAY v Ústí nad Labem pokračuje

Amnesty International a její dobrovolní lektoři v Ústí nad Labem budou i nadále spolupracovat na projektu FAIR PLAY, jehož cílem je prevence diskriminace, rasismu a xenofobie.

Amnesty International a její dobrovolní lektoři v Ústí nad Labem budou i nadále spolupracovat na projektu FAIR PLAY, jehož cílem je prevence diskriminace, rasismu a xenofobie.

Minulý půlrok naši lektoři působili na Obchodní akademii Pařížská a intenzivně pracovali se dvěma třídami. Spolupráce byla oboustranně velmi přínosná a studenti obchodní akademie byli velmi aktivní.  Například během celosvětové akce Maraton psaní dopisů poslali v prosinci loňského roku 541 dopisů za nespravedlivě vězněné!

Aktuálně bude Amnesty International působit na Základní škole Palachova. S touto školou se známe již z předchozího ročníku projektu FAIR PLAY a na základě výborné spolupráce se obě strany dohodly na dalším pokračování.

Tentokrát budou lektoři působit ve dvou devátých třídách. Žáci tak budou mít možnost se těsně před odchodem na střední školy seznámit blíže s problematikou lidských práv a nově nabyté znalosti budou moci využít i během dalšího studia.

V rámci projektu FAIR PLAY budou mít žáci možnost se zapojit do nejrůznějších aktivit. Nejdříve je čeká úvodní workshop, kde se více dozvědí o nejzákladnějších lidských právech. Hlavní a mezi studenty nejoblíbenější akcí je Živá knihovna, kde budou mít žáci možnost setkat se a popovídat si se  zástupci různých menšin žijících v Česku (například menšiny národností, etnické, náboženské, sexuální apod.).

V květnu se žáci díky dalšímu workshopu dozvědí více o konkrétních případech lidí, kterým jsou porušována lidská práva a následně budou mít možnost se zapojit do akce na jejich podporu v rámci akce Dopisy v ulicích.

Naši lektoři se již těší na zahájení aktivit na ZŠ Palachova a všichni doufáme, že spolupráce opět bude probíhat ke spokojenosti obou stran.

Anna Krejčová

22.4.2020

Mezinárodní den žen tentokrát bez násilí!

Urgentní akce na podporu Vitaliny Kovalové pomohla! LGBT aktivisté dostali řádnou policejní ochranu při pořádání další akce.

27.4.2020

EU: Je čas na posouzení a nápravu spolupráce politik umožňujících zneužívání uprchlíků a migrantů v Libyi

21.2.2020

Proces byl odročen!

Proces byl odročen! Soud se znovu sejde až 3. dubna. Naše kampaň proto pokračuje.

20.3.2019

Místo známek individuální přístup. Projekt Univerzity Karlovy chce pedagogy učit formativní hodnocení

Děti by už možná do budoucna nemusely ze školy nosit vysvědčení jen se známkami. Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy startuje společně s organizací EDUkační LABoratoř projekt, který bude učitele vzdělávat v takzvaném formativním hodnocení. Pedagogové při něm nehodnotí pomocí klasického známkování, ale snaží se hodnotit pokrok každého žáka individuálně a jinou funkci má i zpětná vazba. Tématu se věnuje Radiožurnál.