Novinky k uvěznění Phyoe Phyoe Aung

25. ledna 2016
22. ledna proběhla prezidentská amnestie. Bohužel se nevztahovala na Phyoe Phyoe Aung, a ta nadále zůstává ve vězení. Zde můžete vidět tiskovou zprávu o amnestii a uvěznění mírového aktivisty Patricka Kum Jaa Lee.
Tato amnestie by měla povzbudit naše úsilí o propuštění Phyoe Phyoe Aung a dalších vězňů svědomí. Jak se zdá, máme jedinečnou příležitost vzhledem k politickému přechodu v Barmě.
17. prosince 2015
Rodičům Phyoe Phyoe Aung bylo umožněno mluvit s ní během soudního slyšení a zprostředkovali tuto zprávu:
"Dopisy, které mi chodí, mi dávají skutečnou inspiraci pro to, co děláme. Začala jsem si všímat, že svět se dívá a fandí nám - nejsme sami.
Děkuji všem za podporu pro mě i naše hnutí. I když nemůžeme vidět výsledky ve vládě, můžeme ovlivnit jejich způsob myšlení.
Odeslali jste mi inspirativní a podpůrné dopisy, dopisy o milovaných zvířatech a mazlíčcích, dopisy o svých krásných zemích a některé krásné básně.
Vaše dopisy, to nejsou jen písmena a slova, ale jsou to velké dary a posila nejen pro studenty, ale i pro budoucnost Barmy."
Prosíme kopírujte tato slova a podpořte aktivity zaměřené na její případ.
15. prosince 2015
Velké množství dopisů a pohledů dorazilo k Phyoe Phyoe Aung. Děkujeme všem, kteří se zúčastnili. Pracovníci v Barmě zajistí, aby se dostaly k její rodině.

Původní zdroj:

14.11.2017

Týden: Barma pod tlakem, armáda popírá zločiny.

24.1.2018

Bangladéš / Barma: Odložení dohody o návratech poskytuje dočasnou úlevu rohingským uprchlíkům

Oznámení vlády Bangladéše, že musí odložit návrat roghingských uprchlíků do Barmy/Myanmaru, je vítanou úlevou pro stovky tisíc lidí, kteří v současné době žijí v Bangladéši.

20.12.2017

Barma: „Pobuřující“ odmítnutí přístupu nejvyšším představitelům OSN

Jako reakci na zprávu, že orgány Barmy odmítly přístup zvláštnímu zpravodaji OSN Yanghee Leeovi, James Gomez, ředitel Amnesty International pro jihovýchodní Asii a Pacifik, řekl: „Barmská armáda tvrdí, že v posledních měsících nedělá nic špatného. Pokud ano, úřady by neměly mít co skrývat – proč tedy odmítají přístup nezávislým a nestranným vyšetřovatelům?“

26.11.2017

Barma: Návrat Rohingů je nemyslitelný, dokud neskončí systém apartheidu

V reakci na zprávy, že vlády Barmy a Bangladéše podepsaly dohodu o návratu téměř milionu Rohingů uprchlých do Bangladéše, Charmain Mohamed, ředitel Amnesty International pro práva uprchlíků a migrantů, řekl: