Odvolací soudy budou projednávat Vitiškovo propuštění

Chystají se dvě důležitá soudní jednání pro Jevgenije Vitiška:
22. prosince, bude Tambovský soud projednávat odvolání státního zástupce proti dřívějšímu rozhodnutí o uvolnění Jevgenije Vitiška za určitých omezujících podmínek. Odvolání bylo předloženo v předvečer očekávaného propuštění a byla to nepříjemná rána pro Vitiška a jeho podporovatele. Vitiško vyhlásil protestní hladovku a dne 14. prosince ji ukončil vzhledem k jeho zhoršujícímu se zdravotnímu stavu. Aby se mohl uzdravit, Vitiško požádal v kárném táboře o týdenní dovolenou (všichni odsouzení v Rusku, kteří musí pracovat ve vazbě, mají nárok na 18 dní dovolené za rok). Nicméně úřady to zamítly, i když věděly o jeho zdravotním stavu.
Pokud soud rozhodne, že nepropustí Vitiška 22. prosince, bude mít další příležitost 25. prosince na čestné slovo, což bylo původně plánované na 3. prosince. Poprvé v řízení prokuratura požádala, aby zástupci "poškozeného", tedy společnost, která údajně vlastní poškozený plot, byli přítomni jednání. Prokuratura chce prodloužit Vitiškovo zadržování na tak dlouho, jak je to možné, i když úřad téhož prokurátora podporoval Vitiškovo odvolání k propuštění.
Prosím, pište Jevgeniji Vitiškovi a podpořte ho v této složité době. Prosím, pište též na úřad státního zastupitelství a žádejte o Vitiškovo propuštění.

Původní zdroj:

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

19.1.2017

Odvolací soud posunut

Odvolací soud byl ze dneška přesunut na 16. 2. 2017.

14.2.2017

Maďarsko plánuje zadržovat žadatele o azyl v kontejnerových táborech

12.1.2017

Podpořme Raifa v den jeho narozenin!