Odvolací soudy budou projednávat Vitiškovo propuštění

Chystají se dvě důležitá soudní jednání pro Jevgenije Vitiška:
22. prosince, bude Tambovský soud projednávat odvolání státního zástupce proti dřívějšímu rozhodnutí o uvolnění Jevgenije Vitiška za určitých omezujících podmínek. Odvolání bylo předloženo v předvečer očekávaného propuštění a byla to nepříjemná rána pro Vitiška a jeho podporovatele. Vitiško vyhlásil protestní hladovku a dne 14. prosince ji ukončil vzhledem k jeho zhoršujícímu se zdravotnímu stavu. Aby se mohl uzdravit, Vitiško požádal v kárném táboře o týdenní dovolenou (všichni odsouzení v Rusku, kteří musí pracovat ve vazbě, mají nárok na 18 dní dovolené za rok). Nicméně úřady to zamítly, i když věděly o jeho zdravotním stavu.
Pokud soud rozhodne, že nepropustí Vitiška 22. prosince, bude mít další příležitost 25. prosince na čestné slovo, což bylo původně plánované na 3. prosince. Poprvé v řízení prokuratura požádala, aby zástupci "poškozeného", tedy společnost, která údajně vlastní poškozený plot, byli přítomni jednání. Prokuratura chce prodloužit Vitiškovo zadržování na tak dlouho, jak je to možné, i když úřad téhož prokurátora podporoval Vitiškovo odvolání k propuštění.
Prosím, pište Jevgeniji Vitiškovi a podpořte ho v této složité době. Prosím, pište též na úřad státního zastupitelství a žádejte o Vitiškovo propuštění.

Původní zdroj:

28.11.2018

Soud zamítl propuštění na kauci

Soud dne 26. 11. zamítl žádost o propuštění Ojuba na kauci.

27.9.2018

MAĎARSKO: Potvrzení trestu pro Syřana obviněného z terorismu je výsměch spravedlnosti

Amnesty nesouhlasí s rozsudkem - poukazuje na rozpad právního státu a démonizaci uprchlíků.

18.6.2018

Blisty: Česká komunistka hlasovala v EP proti propuštění Olega Sencova

16.8.2018

Turecko: Předseda turecké Amnesty je na svobodě!

Propuštění Tanera Kilice přišlo po více než čtrnácti měsících za mřížemi.