Odvolací soudy budou projednávat Vitiškovo propuštění

Chystají se dvě důležitá soudní jednání pro Jevgenije Vitiška:
22. prosince, bude Tambovský soud projednávat odvolání státního zástupce proti dřívějšímu rozhodnutí o uvolnění Jevgenije Vitiška za určitých omezujících podmínek. Odvolání bylo předloženo v předvečer očekávaného propuštění a byla to nepříjemná rána pro Vitiška a jeho podporovatele. Vitiško vyhlásil protestní hladovku a dne 14. prosince ji ukončil vzhledem k jeho zhoršujícímu se zdravotnímu stavu. Aby se mohl uzdravit, Vitiško požádal v kárném táboře o týdenní dovolenou (všichni odsouzení v Rusku, kteří musí pracovat ve vazbě, mají nárok na 18 dní dovolené za rok). Nicméně úřady to zamítly, i když věděly o jeho zdravotním stavu.
Pokud soud rozhodne, že nepropustí Vitiška 22. prosince, bude mít další příležitost 25. prosince na čestné slovo, což bylo původně plánované na 3. prosince. Poprvé v řízení prokuratura požádala, aby zástupci "poškozeného", tedy společnost, která údajně vlastní poškozený plot, byli přítomni jednání. Prokuratura chce prodloužit Vitiškovo zadržování na tak dlouho, jak je to možné, i když úřad téhož prokurátora podporoval Vitiškovo odvolání k propuštění.
Prosím, pište Jevgeniji Vitiškovi a podpořte ho v této složité době. Prosím, pište též na úřad státního zastupitelství a žádejte o Vitiškovo propuštění.

Původní zdroj:

11.10.2017

ČTK: Zbraňová ústavní novela se v Senátu projednávat nebude

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

12.5.2017

USA: Návrat k bigotnímu protimuslimskému cestovnímu zákazu může způsobit nesmírné poškození

Nová vyhláška o cestování, vydaná Tumpovou administrativou, plánovaná na pondělní prověření federálním odvolacím soudem, by v případě vstoupení v platnost poškodila jak přistěhovalce, tak občany USA, varovala Amnesty International v informačním dokumentu, který dnes zveřejnila.