Sergej Krivov a další lidé stále vězněni

Poslední vývoj a rekapitulace strategie a aktivit v kampani
4. února 2016
Poslední vývoj a rekapitulace strategie a aktivit v kampani
25. prosince byl Andrej Barabanov propuštěn z trestní kolonie IK-6 v Rjazaňské oblasti. Odsouzen byl v březnu 2014 na 3 roky a 7 měsíců. Jeho spoluobviněný, Sergej Krivov, je stále ve výkonu trestu.
Prosím pokračujte v podpoře Sergeje Krivova a apelujte prostřednictvím naší kampaně na generálního prokurátora.
Sergej Krivov není posledním z vězněných v případu z Blatného náměstí. Případ je stále otevřen a dalším lidem se nedaří dostat se ze spárů nespravedlnosti. Aleksej Gaskarov, Dmitrij Iševský, Sergj Udalcov a Konstantin Razvozžajev jsou stále ve výkonu trestu v souvislosti s událostmi ze dne 6. května 2012. Alexandru Margolinovi, zmíněném v jedné z předchozích aktualizací, bylo uděleno podmínečné propuštění ke dni 29. lednu 2016.
Dne 22. prosince 2015 byl třiatřicátý obžalovaný, Ivan Nepomnyšych, odsouzen na dva roky a šest měsíců v trestní kolonii. Dmitrije Buchenkova, který tvrdí, že 6. května 2012 ani nebyl v Moskvě, zadrželi 2. prosince 2015 a v současné době je ve vazbě na dobu vyšetřování před zahájením soudního řízení.

Původní zdroj: Poslední vývoj a rekapitulace strategie a aktivit v kampani

2.3.2017

Budoucí ruský prezident teď možná sedí ve vězení…

Spouštíme printovou kampaň The Future President, která odkazuje na digitální projekt o ruském vězení Prisonexit.org.

26.2.2017

Ildar Dadin: Dlouho očekávaná svoboda a spravedlnost pro vězně svědomí

Nejvyšší soud zrušil rozsudek a uznal právo na rehabilitaci pro Ildara Dadina, vězně svědomí, odsouzeného za opakované porušení zákonů o veřejném shromažďování. Soud uznal žádost podanou kanceláří generálního prokurátora, podle které nepředstavovalo Dadinovo jednání trestný čin.

9.11.2016

Rusko: nová obvinění z mučení vězně svědomí Ildara Dadina jsou šokující, musí být prozkoumána

Amnesty International (AI) žádá okamžité prošetření vážných obvinění z mučení a týrání, která vznesl vězen svědomí Ildar Dadin v dopise uveřejněném v ruském online periodiku Meduza dne 8. listopadu 2016. Dadin, který je vězněný pro svoje nenásilné aktivity a protesty v rámci nepovolených demonstrací, by měl být podle AI okamžitě propuštěn.