Poprvé živou knihou

Pushpa pochází z Indie a v Čechách žije střídavě už přes 20 let. Nedávno se stala živou knížkou a v rámci živé knihovny vypráví studentům například o rozdílech života ČR a Indii.

O živých knihovnách, jednom z programů Amnesty International, jsem se dozvěděla od svého kolegy, který pro Amnesty pracuje již několik let jako dobrovolník.

Už delší dobu jsem hledala možnost jak zemi, která mi toho tolik dala, alespoň něco z toho vrátit. Takže když se můj kolega zmínil o tom, že Amnesty hledá živé knížky z řad cizinců žijících v České republice, neváhala jsem.

Po své první živé knihovně mohu s radostí říci, že to byl skvělý a velmi příjemný zážitek. Studenti k živým knížkám, respektive k  lidem, které běžně nepotkávají nebo o nichž mohou mít z různých důvodů mylné představy, přistupovali velmi otevřeně a s nepředstíraným zájmem. Možnost zúčastnit se živé knihovny a sdílet se studenty svoje zážitky a zkušenosti z života v Indii a České republice byl úžasný pocit.

Už se moc těším na další setkání se studenty a Amnesty International moc děkuji za přijetí mezi živé knížky.

Pushpa

6.8.2019

Amnesty na Prague Pride nechá nahlédnout do životů menšin a uspořádá „teplou“ veselku uprostřed Václaváku

Společná svatba heterosexuálů, gayů a leseb i možnost nahlédnout do životů menšin. To vše nabídne Amnesty na letošním Prague Pride.

27.8.2019

Džammú a Kašmír: OSN musí hájit mír a bezpečnost

Rada bezpečnosti OSN musí v první řadě hájit mír a bezpečnost, říká generální tajemník Amnesty Kumi Naidoo.

12.3.2019

Začít změnu je snadné se Start the Change!

Jste pedagog nebo pedagožka? Vzděláváte? Pojďte s námi dělat změnu!

22.1.2019

Rusko: První trestní případ v rámci zákona o "nežádoucích organizacích" znamená novou úroveň represe

Obránkyně lidských práv Anastasia Ševčenková je v ohrožení!