Poprvé živou knihou

Pushpa pochází z Indie a v Čechách žije střídavě už přes 20 let. Nedávno se stala živou knížkou a v rámci živé knihovny vypráví studentům například o rozdílech života ČR a Indii.

O živých knihovnách, jednom z programů Amnesty International, jsem se dozvěděla od svého kolegy, který pro Amnesty pracuje již několik let jako dobrovolník.

Už delší dobu jsem hledala možnost jak zemi, která mi toho tolik dala, alespoň něco z toho vrátit. Takže když se můj kolega zmínil o tom, že Amnesty hledá živé knížky z řad cizinců žijících v České republice, neváhala jsem.

Po své první živé knihovně mohu s radostí říci, že to byl skvělý a velmi příjemný zážitek. Studenti k živým knížkám, respektive k  lidem, které běžně nepotkávají nebo o nichž mohou mít z různých důvodů mylné představy, přistupovali velmi otevřeně a s nepředstíraným zájmem. Možnost zúčastnit se živé knihovny a sdílet se studenty svoje zážitky a zkušenosti z života v Indii a České republice byl úžasný pocit.

Už se moc těším na další setkání se studenty a Amnesty International moc děkuji za přijetí mezi živé knížky.

Pushpa

9.7.2018

Aktivisti v Moskvě během MS ve fotbale tvoří "živou" LGBT vlajku

3.7.2018

Vietnam: úřady musejí ochránit aktivisty před útoky skupin kriminálníků

Úřady ve městě Di Linh musejí neprodleně zavést potřebná opatření k zajištění bezpečí pro aktivistku obhajující práva dělníků Do Thi Minh Hanh poté, co skupina kriminálníků vybavená kameny napadla během dvou minulých týdnů třikrát její rodinu, prohlásila organizace Amnesty International.

12.1.2018

Lidovky.cz: Saúdské Arabky mohly poprvé na fotbal

9.5.2018

Pozdrav od nové správní rady české Amnesty

V dubnu na valné hromadě zvolili členové a členky Amnesty v ČR novou správní radu. Jaké má pro nás poselství?