Ghettofest opět s Živou knihovnou

Živá knihovna je speciální typ knihovny, ve které se nečte, ale povídá. Životní příběhy se dozvíte přímo od lidí, kteří je prožili. Můžete tak například zjistit, jak se žije bezdomovcům v Brně, proč se mladé vietnamské generaci říká banánové děti nebo s jakými předsudky se potýkají muslimové. Přijďte si poslechnout příběhy neobyčejných lidí a zeptejte se na vše, co vás zajímá!

Akce se uskuteční v sobotu 6. června v rámci festivalu Ghettofest. Rozhovory s „živými knížkami“ budou začínat v 15:30 a v 16:00. Budete mít možnost vybrat si konkrétního člověka, vždy zástupce nějaké menšiny, zjistit více o jeho životě a popovídat si s ním . Každé „čtení“ trvá 20 minut.

Živou knihovnu najdete na dvoře Muzea romské kultury. Těšíme se na vás!

Přidejte se k akci na FACEBOOKU

10.9.2018

Lektor/ka vzdělávacích programů na školách

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky/dobrovolnice na pozici lektorů lidskoprávních workshopů pro základní a střední školy.

26.7.2018

Prague Pride 2018 s Amnesty

Živá knihovna nabídne rozhovory s LGBT+ osobnostmi, Romem i bezdomovci. V průvodu upozorníme na práva gayů a leseb v Rusku, na stánku bude „cestovka.“

1.8.2017

Amnesty na Prague Pride přivede živé knížky a vzdá hold obráncům LGBT práv

V pátek 11. srpna živá knihovna s menšinami na Střeláku. V sobotním průvodu nás nepřehlédnete!