Ghettofest opět s Živou knihovnou

Živá knihovna je speciální typ knihovny, ve které se nečte, ale povídá. Životní příběhy se dozvíte přímo od lidí, kteří je prožili. Můžete tak například zjistit, jak se žije bezdomovcům v Brně, proč se mladé vietnamské generaci říká banánové děti nebo s jakými předsudky se potýkají muslimové. Přijďte si poslechnout příběhy neobyčejných lidí a zeptejte se na vše, co vás zajímá!

Akce se uskuteční v sobotu 6. června v rámci festivalu Ghettofest. Rozhovory s „živými knížkami“ budou začínat v 15:30 a v 16:00. Budete mít možnost vybrat si konkrétního člověka, vždy zástupce nějaké menšiny, zjistit více o jeho životě a popovídat si s ním . Každé „čtení“ trvá 20 minut.

Živou knihovnu najdete na dvoře Muzea romské kultury. Těšíme se na vás!

Přidejte se k akci na FACEBOOKU

6.8.2019

Amnesty na Prague Pride nechá nahlédnout do životů menšin a uspořádá „teplou“ veselku uprostřed Václaváku

Společná svatba heterosexuálů, gayů a leseb i možnost nahlédnout do životů menšin. To vše nabídne Amnesty na letošním Prague Pride.

5.8.2019

Jak na lidská práva zážitkem?

Vícedenní vzdělávací seminář pro pedagogy

12.3.2019

Začít změnu je snadné se Start the Change!

Jste pedagog nebo pedagožka? Vzděláváte? Pojďte s námi dělat změnu!

26.7.2018

Prague Pride 2018 s Amnesty

Živá knihovna nabídne rozhovory s LGBT+ osobnostmi, Romem i bezdomovci. V průvodu upozorníme na práva gayů a leseb v Rusku, na stánku bude „cestovka.“