Ghettofest opět s Živou knihovnou

Živá knihovna je speciální typ knihovny, ve které se nečte, ale povídá. Životní příběhy se dozvíte přímo od lidí, kteří je prožili. Můžete tak například zjistit, jak se žije bezdomovcům v Brně, proč se mladé vietnamské generaci říká banánové děti nebo s jakými předsudky se potýkají muslimové. Přijďte si poslechnout příběhy neobyčejných lidí a zeptejte se na vše, co vás zajímá!

Akce se uskuteční v sobotu 6. června v rámci festivalu Ghettofest. Rozhovory s „živými knížkami“ budou začínat v 15:30 a v 16:00. Budete mít možnost vybrat si konkrétního člověka, vždy zástupce nějaké menšiny, zjistit více o jeho životě a popovídat si s ním . Každé „čtení“ trvá 20 minut.

Živou knihovnu najdete na dvoře Muzea romské kultury. Těšíme se na vás!

Přidejte se k akci na FACEBOOKU

23.1.2017

Živá knihovna na Základní škole Osmec

Lektorka a dobrovolnice Amnesty International popisuje, jak probíhala Živá knihovna na Základní škole Osmec.

30.4.2016

Přes 600 studentů se během 2 let potkalo s Amnesty živou knížkou.

Projekt "Živé knihovny Amnesty International – čtením k otevřenosti" je u konce, lidskoprávní vzdělávání v Amnesty ale jede dál.

3.8.2016

Prague Pride 2016 s Amnesty

Živá knihovna, průvod i promítání Amnesty video dokumentu.

14.6.2016

Komiksy na zdech, jejich hlavní hrdinové naživo

Amnesty International a Městská knihovna v Praze představí výstavu komiksů inspirovanou „živými knížkami“ – příslušníky menšin, kteří se podílejí na Amnesty vzdělávacím programu. Živá knihovna v opravdové knihovně přímo s lidmi, o kterých vyprávějí komiksy.