Dolma Tso propuštěna!

Úspěch

Po třech letech věznění byla Dolma Tso 4. prosince 2016 propuštěna.

Dolma Tso po svém propuštění - prosinec 2016

Rádi vyřizujeme vzkaz od bratra Dolmy, který žije v Austrálii.

"Děkuji za podporu mé sestry Dolma Tso. Když se minulý týden vrátila, rodiny a přátelé v jejím městě jí připravili skutečně hrdinské přijetí. Jsme velmi rádi za její propuštění, nicméně trvají naše obavy o její zdraví.  Po dobu věznění byla ošklivě mučena. Zdá se, že trpí posttraumatickým syndromem, zavratí a nespavostí.

Podpora lidí z celého světa měla obrovský dopad. Ačkoliv byla propuštěna po uplynutí trestu, díky zájmu aktivistů a peticím nemohla čínská vláda zahájit plánované léčebné procedury, se kterými Dolma nesouhlasila.

Rád bych vás vyzval k neustávající podpoře svobod v Tibetu a utlačovaných na celém světě."

Celý popis případu Dola Tso.

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.

15.2.2019

“Věděla jsem, že už nemůžu mlčet." Poznejte ženy, které bojují proti sexuálnímu násilí v Nepálu

Je sezóna udělování cen v Hollywoodu a rok poté, co hnutí # MeToo dominovalo ceremoniálu Oscarů, se o sexuálním obtěžování mluví globálně. Třeba i v asijském Nepálu.

9.8.2018

Vietnam: zatčená bloggerka Huynh Thuc Vy musí být okamžitě propuštěna

Aktivistku a obránkyni práv žen odvedlo 30 policistů bez zatykače, nikdo neví, kam.

3.7.2018

Vietnam: úřady musejí ochránit aktivisty před útoky skupin kriminálníků

Úřady ve městě Di Linh musejí neprodleně zavést potřebná opatření k zajištění bezpečí pro aktivistku obhajující práva dělníků Do Thi Minh Hanh poté, co skupina kriminálníků vybavená kameny napadla během dvou minulých týdnů třikrát její rodinu, prohlásila organizace Amnesty International.