Dolma Tso propuštěna!

Úspěch

Po třech letech věznění byla Dolma Tso 4. prosince 2016 propuštěna.

Dolma Tso po svém propuštění - prosinec 2016

Rádi vyřizujeme vzkaz od bratra Dolmy, který žije v Austrálii.

"Děkuji za podporu mé sestry Dolma Tso. Když se minulý týden vrátila, rodiny a přátelé v jejím městě jí připravili skutečně hrdinské přijetí. Jsme velmi rádi za její propuštění, nicméně trvají naše obavy o její zdraví.  Po dobu věznění byla ošklivě mučena. Zdá se, že trpí posttraumatickým syndromem, zavratí a nespavostí.

Podpora lidí z celého světa měla obrovský dopad. Ačkoliv byla propuštěna po uplynutí trestu, díky zájmu aktivistů a peticím nemohla čínská vláda zahájit plánované léčebné procedury, se kterými Dolma nesouhlasila.

Rád bych vás vyzval k neustávající podpoře svobod v Tibetu a utlačovaných na celém světě."

Celý popis případu Dola Tso.

4.11.2019

Turecko: Stovky zatčených v tvrdém zásahu proti kritikům vojenské ofenzívy v Sýrii

Stovky lidí zadrželi za to, že komentovaly nebo informovaly o nedávné turecké vojenské ofenzivě v severovýchodní Sýrii. Čelí absurdním obviněním. Vláda zintenzivňuje zásahy proti kritickým hlasům.

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.

15.2.2019

“Věděla jsem, že už nemůžu mlčet." Poznejte ženy, které bojují proti sexuálnímu násilí v Nepálu

Je sezóna udělování cen v Hollywoodu a rok poté, co hnutí # MeToo dominovalo ceremoniálu Oscarů, se o sexuálním obtěžování mluví globálně. Třeba i v asijském Nepálu.

13.11.2018

Aun Schan Su Ťij zbavena nejvyšší pocty od Amnesty International

Lidskoprávní organizace odebrala Aun Schan Su Ťij svou nejvyšší poctu, cenu Velvyslankyně svědomí.