Ildar Dadin propuštěn!

Úspěch

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.
Podle Nejvyššího soudu je rozsudek zrušen z důvodu "neexistence trestného činu" při akcích, kterých se Ildar účastnil. Proti rozhodnutí se nelze odvolat a je konečné. Ildar Dadin má také právo na rehabilitaci. Amnesty mluvila s manželkou Ildara Ananstasií Zotovou, která děkuje za podporu všem, kteří Ildara podpořili!

Více o propuštění v článku Českého rozhlasu.

15.6.2017

Aktuálně.cz: Ildar Dadin znovu odsouzený

26.2.2017

Ildar Dadin: Dlouho očekávaná svoboda a spravedlnost pro vězně svědomí

Nejvyšší soud zrušil rozsudek a uznal právo na rehabilitaci pro Ildara Dadina, vězně svědomí, odsouzeného za opakované porušení zákonů o veřejném shromažďování. Soud uznal žádost podanou kanceláří generálního prokurátora, podle které nepředstavovalo Dadinovo jednání trestný čin.

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.