Ildar Dadin propuštěn!

Úspěch

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.
Podle Nejvyššího soudu je rozsudek zrušen z důvodu "neexistence trestného činu" při akcích, kterých se Ildar účastnil. Proti rozhodnutí se nelze odvolat a je konečné. Ildar Dadin má také právo na rehabilitaci. Amnesty mluvila s manželkou Ildara Ananstasií Zotovou, která děkuje za podporu všem, kteří Ildara podpořili!

Více o propuštění v článku Českého rozhlasu.

28.11.2018

Soud zamítl propuštění na kauci

Soud dne 26. 11. zamítl žádost o propuštění Ojuba na kauci.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

12.4.2018

DOBRÉ ZPRÁVY Z FILIPÍN: JERRYME CORRE JE PROPUŠTĚN!

Od ledna 2018 se uskutečnila série slyšení týkající se Jerrymeho drogových obvinění. Dne 2. března byl schválen návrh zastavení trestního stíhaní a to kvůli nedostatku důkazů. Jerryme byl propuštěn tentýž den.

12.3.2018

Vazba pro Ojuba Titijeva prodloužena!

Soud v Čečensku se rozhodl prodloužit vazbu Ojuba Titijeva až do 9. května.