Keywan Karimi propuštěn!

Úspěch

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.

Česká sekce Amnesty International se připojila k petici za jeho propuštění i proto, že se Keywanovo zdraví při pobytu v teheránské věznici Evin v poslední době výrazně zhoršilo. Děkujeme všem, kdo se k petici připojili. Zatím neznáme bližší podmínky propuštění, věříme však, že Keywan bude moci znovu svobodně tvořit.

25.2.2019

Ojub Titiev si 11. března 2019 u soudu vyslechne rozsudek

11. března 2019 vynese soud rozsudek nad Ojubem Titijevem, vedoucím ruské nevládní organizace Memorial se sídlem v Čečensku.

28.11.2018

Soud zamítl propuštění na kauci

Soud dne 26. 11. zamítl žádost o propuštění Ojuba na kauci.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

12.4.2018

DOBRÉ ZPRÁVY Z FILIPÍN: JERRYME CORRE JE PROPUŠTĚN!

Od ledna 2018 se uskutečnila série slyšení týkající se Jerrymeho drogových obvinění. Dne 2. března byl schválen návrh zastavení trestního stíhaní a to kvůli nedostatku důkazů. Jerryme byl propuštěn tentýž den.