Amnesty laureátem bePROUD - nejprestižnější tuzemské ceny v LGBT+ komunitě

Kampaň Amnesty International ČR "Neboj se taky mluvit" získala cenu za Mediální počin roku.

Ve středu 17. května 2017 proběhl již šestý ročník předávání Cen bePROUD za rok 2016. Slavnostní večer pořádal PROUD – platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu ve spolupráci s Velvyslanectvím Nizozemského království v ČR. Akce se již podruhé konala přímo v rezidenci velvyslance Nizozemského království –  jeho Excelence Eduarda W. M. V. Hoekse na Praze 6. Předávání proběhlo při příležitosti Mezinárodního dne proti homofobii a transfobii (IDAHOT).

PROUD uděloval celkem 4 ceny od osobního počinu až po zaměstnavatele roku. Mediální počin roku, jehož laureátem se stala právě Amnesty, je pro toho, kdo v uplynulém roce pozitivně vyobrazil či ztvárnil LGBT+ osobu. Může se jednat o postavu v televizním seriálu, divadelní hře, celovečerním filmu nebo třeba dokumentu. Nominovaní jsou také autoři a autorky článků nebo rozhovorů a reportáží, aktivně se zajímající o toto téma a podporující práva LGBT+ osob. Vítěze nebo vítězku této ceny vybírá výkonná rada PROUDu. Cenu získalo hnutí Amnesty International za sérii online dokumentů o životě LGBT + osob s názvem Neboj se taky mluvit. Cenu převzala Žaneta Sladká, koordinátorka kampaně z rukou jednoho z jednatelů PROUDu Zdenka Slobody.

Máme velikou radost. A už se podílíme na další kampani: přečtěte si více o Manželství bez rozdílu

30.4.2018

The new Amnesty International campaign reminds of the absurdity of the Russian law against homosexual propaganda in relation with the upcoming football championship.

25.4.2018

LGBT+ komunita může mít na nadcházejícím fotbalovém šampionátu v Rusku problémy

Sáhnutí na zadek – 15 dní za mřížemi. Projevení náklonnosti – pokuta 5000 rublů. Pusa – deportace. Až takhle extrémní můžou být důsledky aplikace ruského zákona proti propagaci homosexuality. Amnesty na to poukazuje v nové kampani spojené s fotbalem.

2.8.2017

DVTV: Rozhovor s Jiřím Ambrožem o LGBT právech

1.8.2017

Amnesty na Prague Pride přivede živé knížky a vzdá hold obráncům LGBT práv

V pátek 11. srpna živá knihovna s menšinami na Střeláku. V sobotním průvodu nás nepřehlédnete!