Amnesty laureátem bePROUD - nejprestižnější tuzemské ceny v LGBT+ komunitě

Kampaň Amnesty International ČR "Neboj se taky mluvit" získala cenu za Mediální počin roku.

Ve středu 17. května 2017 proběhl již šestý ročník předávání Cen bePROUD za rok 2016. Slavnostní večer pořádal PROUD – platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu ve spolupráci s Velvyslanectvím Nizozemského království v ČR. Akce se již podruhé konala přímo v rezidenci velvyslance Nizozemského království –  jeho Excelence Eduarda W. M. V. Hoekse na Praze 6. Předávání proběhlo při příležitosti Mezinárodního dne proti homofobii a transfobii (IDAHOT).

PROUD uděloval celkem 4 ceny od osobního počinu až po zaměstnavatele roku. Mediální počin roku, jehož laureátem se stala právě Amnesty, je pro toho, kdo v uplynulém roce pozitivně vyobrazil či ztvárnil LGBT+ osobu. Může se jednat o postavu v televizním seriálu, divadelní hře, celovečerním filmu nebo třeba dokumentu. Nominovaní jsou také autoři a autorky článků nebo rozhovorů a reportáží, aktivně se zajímající o toto téma a podporující práva LGBT+ osob. Vítěze nebo vítězku této ceny vybírá výkonná rada PROUDu. Cenu získalo hnutí Amnesty International za sérii online dokumentů o životě LGBT + osob s názvem Neboj se taky mluvit. Cenu převzala Žaneta Sladká, koordinátorka kampaně z rukou jednoho z jednatelů PROUDu Zdenka Slobody.

Máme velikou radost. A už se podílíme na další kampani: přečtěte si více o Manželství bez rozdílu

3.8.2016

Prague Pride 2016 s Amnesty

Živá knihovna, průvod i promítání Amnesty video dokumentu.

27.7.2016

#NEBOJSETAKYMLUVIT

Nový Amnesty video projekt dodává lidem odvahu veřejně mluvit o své sexuální orientaci a identitě.

6.4.2016

Rozšíření zákona o partnerství v Řecku

24.3.2016

Valná hromada Amnesty se blíží, přijďte!

Sejdeme se o víkendu 9. - 10. dubna v pražském Hubu na Smíchově. Přijde například i ázerbajdžánský aktivista a AI vězeň svědomí Zaur Gurbanli!