Alioho zdraví se prudce zhoršilo

Po 232 nepřetržité samotky se zdraví Aliho Arrasse prudce zhoršilo. Trpí chronickou nespavostí a zvracením.Vězeňská služba též odmítá Alimu poskytnou gastroenterologické vyšetření.Podepisujte dále!

11.1.2019

Výzkumná zpráva o uprchlické situaci ve Středomoří v roce 2018

28.3.2019

Děti vystavené dlouhodobému stresu propadávají vzdělávacím systémem. Učitelé neumějí pomoci. Chce to řešit reforma

Čeští žáci ve srovnání s vrstevníky ze zemí OECD zažívají nejmenší pocit sounáležitosti se školou a spolužáky. Duševní zdraví dětí a pohoda ve škole je ale základ, bez něhož je proces učení silně narušený. Jak podpořit dobrou psychickou kondici žáků?

26.9.2018

Írán: Úřady záměrně ohrožují zdraví vězněného aktivisty s rakovinou

Arash Sadeghi, íránský aktivista a bojovník za lidská práva, byl v roce 2016 odsouzen k 19 letům odnětí svobody a je považován za vězně svědomí. Od jeho zatčení je mu odpírán přístup k dostatečné lékařské péči, ačkoliv je ve špatném zdravotním stavu.

9.1.2019

Dítě s duševními problémy to má těžší než dospělý, proto jezdíme pomáhat do škol, říká neurovědkyně

Duševní onemocnění potká v životě zhruba každého čtvrtého z nás. Je běžnější než například obávaná cukrovka nebo astma. Česká neziskovka Nevypusť duši se snaží, aby se na psychické zdraví lidé soustředili stejně, jako na to fyzické. Pořádá workshopy na českých středních školách, které mají studentům představit téma duševních nemocí a psychohygieny. V jejím čele stojí Marie Salomonová, která vystudovala neurovědy v Česku i ve Velké Británii. „Zatímco na britských ostrovech se k psychickým potížím přiznal třeba princ Harry, v Česku jsou psychické nemoci i zdraví stále ještě do značné míry tabu,“ říká.