Erkin Musajev je VOLNÝ!

Úspěch

10. srpna byl Erkin propuštěn. V osobním vzkazu pro Amnesty International děkuje všem, kdo je podpořili.

"Rád bych vyjádřil svou nejhlubší vděčnost všem aktivistům Amnesty International, stejně jako všem, kteří mě a mou rodinu podporovali v obtížné době. Toto je skutečně velké vítězství a váš příspěvek k němu je neocenitelný. Mnoho lidí v trestanecké kolonii sledovalo náš boj a vy dáváte naději těmto lidem. Ve skutečnosti to není jen moje vítězství, ale také výhra všech těch, kteří byli nespravedlivě odsouzeni. Děkuji vám za vše, co jste pro mě udělali.", vzkazuje Erkin.

Více o jeho případu

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

31.10.2017

4 roky za protest. Teď je volný. I díky Amnesty

Další úspěch Amnesty kampaně za nespravedlivě vězněného mladíka.

27.8.2017

Cenzura a obránci lidských práv

Počítačová cenzura je v současné době globálním fenoménem, který se neomezuje pouze na blokování jednotlivých webových stránek. Během roku 2016 byli celkem v 55 státech lidé zatýkáni pouze za to, co řekli prostřednictvím internetu.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.