V Ženevě startuje konference o Sýrii. Amnesty apeluje na účastníky.

Sedm světových organizací vydalo společné prohlášení k Sýrii.

„Syrská vláda se dnes poprvé setkává s reprezentanty opozice. Doufejme, že je to první krok k trvalému míru v zemi.

Mezitím miliony Syřanů trpí už druhou zimu mimo své domovy. Polovina země je teď závislá na humanitární pomoci, miliony lidí stále nemají přístup k základní péči. V některých oblastech se šíří hladomor a nemoci. Současná situace je neúnosná a má daleko k základním normám civilizovaného světa. Vyjednat mír bude složité. Ale zavázat se zajistit to, aby humanitární pomoc zastihla všechny, kdo jí potřebují, by složité být nemělo.

Jako koalice světových největších humanitárních a lidskoprávních organizací vyzýváme mezinárodní společenství, aby se postavilo na stranu lidí v Sýrii, kteří prožívají nejhorší humanitární krizi naší doby.

Reputace Spojených národů a členských států Rady bezpečnosti je v ohrožení, pokud nedokáží převzít odpovědnost k ukončení téhle krize a nezajistí, že humanitární pomoc bude včasná a účinná.“

Podepsáni:

• Salil Shetty, Gemnerální tajemník, Amnesty International

• Helene Gayle, CEO, CARE USA

• Ken Roth, Executive Director, Human Rights Watch

• Neal Keny-Guyer, CEO, Mercy Corps

• Winnie Byanyima, Executive Director, Oxfam International

• Jasmine Whitbread, CEO, Save the Children International

• Kevin Jenkins, President, World Vision

Chcete se připojit k pomoci Sýrii? Můžete prostřednictvím naší URGENTNÍ AKCE!

3.2.2017

Muž zmizel během evakuace východního Aleppa

Osud a místo pobytu Abdulhadiho Kamela zůstává neznámý. Naposledy byl spatřen, když ho odvážela sanitka 16. prosince 2016 poté, co byl zraněn syrskými vládními silami, které zastavily evakuační konvoj, ve kterém opouštěl východní Aleppo.

1.2.2017

Spojené státy americké: Boj proti uprchlíkům

Generální tajemník Amnesty ke krokům Donalda Trumpa.

27.1.2017

Rezoluce OSN dláždí cestu k zodpovědnosti za válečné zločiny v Sýrii

5.1.2017

SYRSKÁ UPRCHLICKÁ KRIZE V ČÍSLECH

Nejnovější čísla a fakta o syrské krizi optikou uprchlictví.