Petice pro Taibeh předána!

V pondělí odpoledne (26. 2.) jsme předali na norské ambasádě v Praze celkem 2029 podpisů pod peticí proti absurdnímu vyhoštění Taibeh Abbasíové do Afghánistánu.

Akce je o to důležitější, že termín vyhoštění je již stanoven a Taibeh se svou rodinou musí podle rozhodnutí opustit Norsko a přesunout se do Kábulu nejpozději do 11. března. Akce vzbudila pozornost ve 129 zemích světa, kde petici podepsalo více než 100 tisíc lidí.

Paní konzulka nás ujistila, že v nejbližších hodinách pošle české podpisy norskému ministru spravedlnosti.

Za podpisy děkujeme, mají smysl a nepřestáváme celosvětově tlačit na norskou vládu, aby zastavila deportace do Afghánistánu do doby, než bude tato země pro navrácené bezpečná. V současné době se bezpečnostní situace stále zhoršuje a žádná část země nemůže být považována za bezpečnou. Petici je možné sdílet a podepisovat.

27.7.2018

Afghánistán hlásí rekordně vysoký počet civilních obětí - nucené návraty jsou neospravedlnitelné!

Amnesty apeluje na vlády, aby zastavily nucené návraty lidí do Afghánistánu.

7.4.2018

9 důvodů, proč by mělo Norsko přestat nutit mladistvé k návratu do Afghánistánu

Mnoho vlád v Evropě nutí tisíce lidí (včetně mladistvých) po odmítnutí jejich žádosti o azyl k návratu zpět do nebezpečného Afghánistánu. Norsko patří k zemím, které tam vrací nejvíce lidí, a to i přesto, že norská ministryně spravedlnosti, národní bezpečnosti, imigrace a integrace řekla, že by osobně nenavštívila hlavní město Afghánistánu – Kábul. Zde jsou důvody, proč tvrdíme, že by zpět do této země neměl být nikdo posílán.

25.10.2017

Taibeh prosí Norsko: Neposílejte nás do Afghánistánu!

Obrovskou vlnu podpory vyjádřilo 3. října 2017 v norském Trondheimu více než 1 000 středoškoláků, když protestovali proti hrozbě vlády vyhostit do Afghánistánu jejich spolužačku, Taibeh Abbasiovou. Přinášíme vám přepis emotivního proslovu, který Taibeh přednesla.

30.10.2017

Taibeh prosí Norsko: Neposílejte nás do Afghánistánu!