Petice pro Taibeh předána!

  Článek

Migrace   Afghánistán publikován 26.2.2018

V pondělí odpoledne (26. 2.) jsme předali na norské ambasádě v Praze celkem 2029 podpisů pod peticí proti absurdnímu vyhoštění Taibeh Abbasíové do Afghánistánu.

Akce je o to důležitější, že termín vyhoštění je již stanoven a Taibeh se svou rodinou musí podle rozhodnutí opustit Norsko a přesunout se do Kábulu nejpozději do 11. března. Akce vzbudila pozornost ve 129 zemích světa, kde petici podepsalo více než 100 tisíc lidí.

Paní konzulka nás ujistila, že v nejbližších hodinách pošle české podpisy norskému ministru spravedlnosti.

Za podpisy děkujeme, mají smysl a nepřestáváme celosvětově tlačit na norskou vládu, aby zastavila deportace do Afghánistánu do doby, než bude tato země pro navrácené bezpečná. V současné době se bezpečnostní situace stále zhoršuje a žádná část země nemůže být považována za bezpečnou. Petici je možné sdílet a podepisovat.

Aktuální petice

  Norsko

Mladé studentce hrozí deportace do Afghánistánu - země, kterou nikdy ani nenavštívila

Osmnáctiletá studentka afghánského původu Taibeh Abbasiová je v bezprostředním ohrožení deportace do Afghánistánu, země, ve které nikdy nebyla. Navzdory rostoucímu počtu civilních obětí v zemi, je Kábul podle Norska bezpečným místem pro návrat. V případě deportace do válkou rozpolceného Afghánistánu by byla Taibeh Abbasiová vystavena riziku vážného porušování lidských práv.

 

Aktuální počet podpisů: 2495 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...