Vazba pro Ojuba Titijeva prodloužena!

Soud v Čečensku se rozhodl prodloužit vazbu Ojuba Titijeva až do 9. května.

"Dnešní soudní rozhodnutí v Čečensku o prodloužení vazby Ojuba Titijeva bylo stejně předvídatelné, jak bylo zneklidňující a pobuřující. Ojub musí být okamžitě a bezpodmínečně propuštěn, aby mohl pokračovat ve své práci v oblasti lidských práv. Orgány by měly místo toho vyšetřovat osoby, které vyrábějí obvinění z trestné činnosti s cílem znemožňovat obráncům lidských práv jejich práci," řekl v reakci na zprávu, že soud v Čečensku se rozhodl prodloužit vazbu Ojuba Titijeva, až do 9. května Denis Krivošejev, zástupce ředitele pro východní Evropu a Střední Asii v Amnesty International.

20.3.2019

Čečenský obránce lidských práv Ojub Titijev dostal čtyřletý trest

Městský soud v Šali v Čečensku odsoudil obránce lidských práv Ojuba Titijeva na čtyři roky v trestní kolonii.

13.6.2019

Ojub Titijev je na svobodě!

Ojub Titijev byl po téměř roce a půl, které strávil nespravedlivě ve vězení podmínečně propuštěn.

12.6.2019

Rusko: Ojub Titijev podmínečně propuštěn, Ivan Golunov v domácím vězení

Podmínka pro Ojuba je vítaný krok, ale ne spravedlnost. Navíc v kontextu zadržení investigativního novináře Ivana Golunova.

20.3.2019

Místo známek individuální přístup. Projekt Univerzity Karlovy chce pedagogy učit formativní hodnocení

Děti by už možná do budoucna nemusely ze školy nosit vysvědčení jen se známkami. Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy startuje společně s organizací EDUkační LABoratoř projekt, který bude učitele vzdělávat v takzvaném formativním hodnocení. Pedagogové při něm nehodnotí pomocí klasického známkování, ale snaží se hodnotit pokrok každého žáka individuálně a jinou funkci má i zpětná vazba. Tématu se věnuje Radiožurnál.