Vazba pro Ojuba Titijeva prodloužena!

Soud v Čečensku se rozhodl prodloužit vazbu Ojuba Titijeva až do 9. května.

"Dnešní soudní rozhodnutí v Čečensku o prodloužení vazby Ojuba Titijeva bylo stejně předvídatelné, jak bylo zneklidňující a pobuřující. Ojub musí být okamžitě a bezpodmínečně propuštěn, aby mohl pokračovat ve své práci v oblasti lidských práv. Orgány by měly místo toho vyšetřovat osoby, které vyrábějí obvinění z trestné činnosti s cílem znemožňovat obráncům lidských práv jejich práci," řekl v reakci na zprávu, že soud v Čečensku se rozhodl prodloužit vazbu Ojuba Titijeva, až do 9. května Denis Krivošejev, zástupce ředitele pro východní Evropu a Střední Asii v Amnesty International.

13.6.2019

Ojub Titijev je na svobodě!

Ojub Titijev byl po téměř roce a půl, které strávil nespravedlivě ve vězení podmínečně propuštěn.

25.5.2020

Placené výběrové třídy jsou zhoubou českého školství, říká Straková

České školství nabízí sice vzdělávání zdarma pro všechny, už na základních školách si ale rodiče mohou zaplatit lepší výběrové třídy. Podle Jany Strakové z Pedagogické fakulty UK je taková praxe zhoubná.

12.6.2019

Rusko: Ojub Titijev podmínečně propuštěn, Ivan Golunov v domácím vězení

Podmínka pro Ojuba je vítaný krok, ale ne spravedlnost. Navíc v kontextu zadržení investigativního novináře Ivana Golunova.

26.3.2020

MAĎARSKO: NEOMEZENÉ PRAVOMOCE NEJSOU VŠELÉK!

Amnesty varuje před prodloužením stavu nouze na neomezenou dobu, kterým si Maďarská vláda zajistila bianco šek na řízení státu pomocí dekretů. Bez Parlamentu.