Vazba pro Ojuba Titijeva prodloužena!

Soud v Čečensku se rozhodl prodloužit vazbu Ojuba Titijeva až do 9. května.

"Dnešní soudní rozhodnutí v Čečensku o prodloužení vazby Ojuba Titijeva bylo stejně předvídatelné, jak bylo zneklidňující a pobuřující. Ojub musí být okamžitě a bezpodmínečně propuštěn, aby mohl pokračovat ve své práci v oblasti lidských práv. Orgány by měly místo toho vyšetřovat osoby, které vyrábějí obvinění z trestné činnosti s cílem znemožňovat obráncům lidských práv jejich práci," řekl v reakci na zprávu, že soud v Čečensku se rozhodl prodloužit vazbu Ojuba Titijeva, až do 9. května Denis Krivošejev, zástupce ředitele pro východní Evropu a Střední Asii v Amnesty International.

7.5.2018

Vazba znovu prodloužena...

11.7.2018

Rusko: Čečenský obhájce lidských práv musí být propuštěn, hrozí mu nespravedlivý soudní proces

Ruské úřady musí okamžitě a bezpodmínečně propustit významného obránce lidských práv Ojuba Titijeva. Soud začal v pondělí.

28.4.2017

Zbraně pod kontrolou: Jak by dopadla Praha?

Galerie ARTWALL společně s Amnesty připravila výstavu na téma nezodpovědného vývozu zbraní z Česka.

25.3.2017

Uprchlíci uvěznění v Řecku potřebují funkční plán

Ostudný postoj Evropy ke globální uprchlické krizi vejde do dějin jako skvrna na našem kolektivním svědomí. Stejně jako špatné zacházení se zvládnutelným počtem lidí hledajících ochranu na jejích hranicích.