Startuje Febiofest - opět s Amnesty cenou

Amnesty už potřetí udělí cenu nejlepšímu filmu s lidskoprávní tematikou.

Mezinárodní filmový festival Praha - Febiofest udělí vedle tradičních Kristiánů taky cenu Amnesty International.

V porotě hodnotící osm soutěžních titulů usedne irská herečka Ann Skellyová, režisér a moderátor Šimon Holý a Martina Pařízková za Amnesty International, která na Febiofest přichází s peticí za propuštění tibetského učitele Tašiho Wangčuka. Hrozí mu 15 let vězení za prosazování výuky tibetštiny na tibetských školách. Na rozsudek čeká ve vazbě už dva roky.

Tašiho můžete podpořit podpisem PETICE.

Porota bude během festivalu hodnotit tyto filmy: Beatriz na večeř, Djam, Marlina - vražedkyně ve čtyřech aktech, Sezóna ve Francii, Sním jiným jazykem, teherán tabu, Vnitřní život a Zrno.

Přijďte na filmy a zastavte se i u Amnesty stánku! Těšíme se na vás.

3.4.2018

Vítězství Amnesty: Tibetský filmař je volný

24.10.2017

Aktuálně.cz: Pussy Riot opět na scéně - v Trump Tower.

16.5.2017

Obránci lidských práv v ohrožení

Amnesty International startuje novou celosvětovou kampaň BRAVE (Odvážní), která má vést k zastavení útoků na obránce lidských práv.

26.2.2017

Ildar Dadin: Dlouho očekávaná svoboda a spravedlnost pro vězně svědomí

Nejvyšší soud zrušil rozsudek a uznal právo na rehabilitaci pro Ildara Dadina, vězně svědomí, odsouzeného za opakované porušení zákonů o veřejném shromažďování. Soud uznal žádost podanou kanceláří generálního prokurátora, podle které nepředstavovalo Dadinovo jednání trestný čin.