Startuje Febiofest - opět s Amnesty cenou

Amnesty už potřetí udělí cenu nejlepšímu filmu s lidskoprávní tematikou.

Mezinárodní filmový festival Praha - Febiofest udělí vedle tradičních Kristiánů taky cenu Amnesty International.

V porotě hodnotící osm soutěžních titulů usedne irská herečka Ann Skellyová, režisér a moderátor Šimon Holý a Martina Pařízková za Amnesty International, která na Febiofest přichází s peticí za propuštění tibetského učitele Tašiho Wangčuka. Hrozí mu 15 let vězení za prosazování výuky tibetštiny na tibetských školách. Na rozsudek čeká ve vazbě už dva roky.

Tašiho můžete podpořit podpisem PETICE.

Porota bude během festivalu hodnotit tyto filmy: Beatriz na večeři, Djam, Marlina - vražedkyně ve čtyřech aktech, Sezóna ve Francii, Sním jiným jazykem, Teherán tabu, Vnitřní život a Zrno.

Přijďte na filmy a zastavte se i u Amnesty stánku! Těšíme se na vás.

10.2.2020

Tran Thi Nga je na svobodě, díky za podporu!

Obránkyně lidských práv z Vietnamu si odpykala tři roky z původně devítiletého trestu

2.4.2019

MYANMAR: Odsouzení novináři se odvolávají k Nejvyššímu soudu

Dva barmští novináři agentury Reuters se prostřednictvím svých právníku odvolali proti rozsudku u Nejvyššího soudu v Naypyidawu. Jejich apel byl soudem vyslechnut v úterý, 26.3.2019.

9.5.2019

Barmští novináři konečně na svobodě

Ve vězení strávili přes 500 dní. Teď jsou oba novináři agentury Reuters opět na svobodě.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.