Smutná zpráva z Kamerunu

Jean-Claude Mbede, jehož jsme se zastávali od roku 2011, kdy byl uvězněn za homosexualitu, zemřel. Příčinou úmrtí byla kýla, kterou si přivodil ve vězení. Jeanu-Claude projevily podporu tisíce lidí z ČR - i díky ní byl po roce věznění podmínečně propuštěn. "Vaše dopisy pro mě byly ve vězení majákem naděje. I když se teď raduji ze své svobody, nebudu mít klid, dokud nebudeme svobodní opravdu všichni," napsal tehdy v děkovném dopise. Po propuštění jej však stále trápily zdravotní problémy, kterým Jean-Claude minulý pátek podlehl.

10.2.2020

Rusko: prominentní investigativní novinářka a právnička napadené během návštěvy v Čečensku

V Grozném 6. února napadli dvě lidskoprávní aktivistky. Jednou z nich je novinářka Jelena Milašinová.

16.12.2019

Podle čenstochovského prokurátora duhová svatozář náboženství nehanobí

Elžbieta Podlešná, která byla obviněna z hanobení náboženství, je stále ještě vyšetřována. Dobrou zprávou zatím zůstává rozhodnutí čenstochovského prokurátora, že vyobrazení jako takové náboženství nehanobí.

6.8.2019

Amnesty na Prague Pride nechá nahlédnout do životů menšin a uspořádá „teplou“ veselku uprostřed Václaváku

Společná svatba heterosexuálů, gayů a leseb i možnost nahlédnout do životů menšin. To vše nabídne Amnesty na letošním Prague Pride.

24.7.2019

Podlešná u soudu napadla žalobu policie

Podlešná společně se svým advokátem u soudu napadla žalobu policie.