Smutná zpráva z Kamerunu

Jean-Claude Mbede, jehož jsme se zastávali od roku 2011, kdy byl uvězněn za homosexualitu, zemřel. Příčinou úmrtí byla kýla, kterou si přivodil ve vězení. Jeanu-Claude projevily podporu tisíce lidí z ČR - i díky ní byl po roce věznění podmínečně propuštěn. "Vaše dopisy pro mě byly ve vězení majákem naděje. I když se teď raduji ze své svobody, nebudu mít klid, dokud nebudeme svobodní opravdu všichni," napsal tehdy v děkovném dopise. Po propuštění jej však stále trápily zdravotní problémy, kterým Jean-Claude minulý pátek podlehl.

25.4.2018

LGBT+ komunita může mít na nadcházejícím fotbalovém šampionátu v Rusku problémy

Sáhnutí na zadek – 15 dní za mřížemi. Projevení náklonnosti – pokuta 5000 rublů. Pusa – deportace. Až takhle extrémní můžou být důsledky aplikace ruského zákona proti propagaci homosexuality. Amnesty na to poukazuje v nové kampani spojené s fotbalem.

3.4.2018

Láska je láska

Láska nezná diskriminaci a ani naše zákony by neměly. Připojte se ke kampani Jsme fér za rovné manželství pro všechny!

19.1.2018

2 osoby propuštěny na kauci, soudní proces bude pokračovat

Dva lidé zadržení v Egyptě v říjnu poté, co údajně mávali duhovou vlajkou – symbolem hnutí LGBT+ – na koncertu libanonské alternativní rockové kapely Mashrou ’Leila, jejíž zpěvák se hlásí k homosexuální orientaci, byli propuštěni na kauci ve výši 56,37 dolarů (1000 egyptských liber).

19.1.2018

USA sankcionovaly představitele Čečenska za stíhání gayů

USA použily tzv. Magnitského zákon, aby udělily čečenskému prezidentovi Ramzanovi Kadyrovovi trest za porušení lidských práv v poloautonomní ruské republice.