Smutná zpráva z Kamerunu

Jean-Claude Mbede, jehož jsme se zastávali od roku 2011, kdy byl uvězněn za homosexualitu, zemřel. Příčinou úmrtí byla kýla, kterou si přivodil ve vězení. Jeanu-Claude projevily podporu tisíce lidí z ČR - i díky ní byl po roce věznění podmínečně propuštěn. "Vaše dopisy pro mě byly ve vězení majákem naděje. I když se teď raduji ze své svobody, nebudu mít klid, dokud nebudeme svobodní opravdu všichni," napsal tehdy v děkovném dopise. Po propuštění jej však stále trápily zdravotní problémy, kterým Jean-Claude minulý pátek podlehl.

26.7.2018

Prague Pride 2018 s Amnesty

Živá knihovna nabídne rozhovory s LGBT+ osobnostmi, Romem i bezdomovci. V průvodu upozorníme na práva gayů a leseb v Rusku, na stánku bude „cestovka.“

24.7.2018

Zúčastněte se letošního Prague Pride s Amnesty International ČR!

Letošní průvod s Amnesty se ponese ve znamení zápasu o lidská práva. Fotbalovou tématikou přiblížíme ruský zákon známý jako „zákon o homosexuální propagandě,“ který dosáhl neslavného pátého výročí! Stal se nástrojem pro trestání těch, kteří - podle úřadů - prosazují netradiční sexuální vztahy. Sáhnutí na zadek – 15 dní za mřížemi. Projevení náklonnosti? Pokuta 5000 rublů. Pusa – deportace. Takhle extrémní můžou být důsledky aplikace zákona

18.7.2018

Bělorusko: Absurdní pokuta pro LGBT+ aktivistku za „masový protest“

Běloruské autority po perzekuci nenásilné LGBT+ aktivistky dosáhly nového dna.

9.7.2018

Aktivisti v Moskvě během MS ve fotbale tvoří "živou" LGBT vlajku