Lidskoprávní orienťák s Amnesty už v neděli

„Vyběhni s bezprávím“ a upozorni na něj na pražských ambasádách!

Navazujeme na úspěšný první ročník a i letos na podzim pořádá akci pro běžce (i neběžce) – orienťák po zastupitelstvích států, které porušují lidská práva.

KDY? neděle 21. října od 14 do 16 hodin

KDE? Poblíž stanice metra Hradčanská (Amnesty stan za kolejemi)

Egypt, Izrael, Rusko, Spojené arabské emiráty nebo Spojené státy – to jsou pro letošek vybrané země, které chceme upozornit na to, že nám není jedno, jak se chovají ke svým lidem.

„Shromáždili jsme zajímavé příběhy od ekonoma Ghaitha, přes režiséra Sencova a blogera Fattaha až po dětské uprchlíky a chceme všem, kteří přijdou, umožnit na ně poukázat originálním způsobem: během nebo chůzí mezi ambasádami, hledáním kontrolních stanovišť, podepisováním petic nebo psaním dopisů solidarity. Prostor bude třeba i pro tematické fotky nebo koláž,“ slibuje organizátor akce Michal Horniecký z Amnesty International.

Kdo si nechce ničit make-up během nebo si to se dvěma dětmi na zádech neumí dost dobře představit, může v klidu jít a pojmout akci jako procházku. A nebo se po 16. hodině zastavit v podniku A Maze in Tchaiovna, dát si čaj a zapojit se do debaty s našimi kolegy o práci a poslání Amnesty.

Podívejte se na VIDEO z loňska.

Přidejte se na Facebooku.

14.11.2019

Katalog prodejní výstavy Art for Amnesty 2019

12.8.2019

Chtěl očernit Amnesty, spustil tím však vlnu podpory

Česká pobočka lidskoprávního hnutí Amnesty zaznamenala na svém facebookovém profilu nezvyklou situaci. Na jeden z řady útočných komentářů začali lidé reagovat po svém. Místo hádky s autorem útočného komentáře, začali na bankovní účet hnutí "na truc" zasílat své finanční dary.

12.8.2019

Global Assembly 2019 - Přesně to, co jsme všichni potřebovali

Komentář předsedy správní rady české Amnesty ke globálnímu setkání zástupců hnutí v JAR

16.8.2018

Turecko: Předseda turecké Amnesty je na svobodě!

Propuštění Tanera Kilice přišlo po více než čtrnácti měsících za mřížemi.