Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.

8.3.2019

Google: Plány na Dragonfly dál podkopávají důvěru uživatelů

Technologický gigant pořád mlží okolo vývoje cenzurovaného vyhledavače pro Čínu.

24.10.2019

14 polských žen je nevinných – soud zrušil všechna obvinění!

Polský soud zrušil obvinění proti 14 polským ženám, které byly v listopadu 2017 napadeny během pochodu organizovaného u příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě.

27.5.2019

Hra o trůny: 5 faktů, které jsou v reálu ještě horší než v seriálu

Dlouho očekávaná 8. řada seriálu Hra o trůny skončila před pár dny. Tato série opět šokuje diváky a vyvolává kontroverze, zejména kvůli zobrazovanému násilí. Skutečný život mnoha lidí po celém světě je ale ale ještě horší, než bájný svět Západozemí...

20.3.2019

Místo známek individuální přístup. Projekt Univerzity Karlovy chce pedagogy učit formativní hodnocení

Děti by už možná do budoucna nemusely ze školy nosit vysvědčení jen se známkami. Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy startuje společně s organizací EDUkační LABoratoř projekt, který bude učitele vzdělávat v takzvaném formativním hodnocení. Pedagogové při něm nehodnotí pomocí klasického známkování, ale snaží se hodnotit pokrok každého žáka individuálně a jinou funkci má i zpětná vazba. Tématu se věnuje Radiožurnál.