Asia Bibiová je konečně volná!

Úspěch

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.

Asia Bibiová byla v roce 2010 odsouzena k trestu smrti za rouhání. Po osmi letech ji pákistánský Nejvyšší soud zbavil všech obvinění a Asia byla osvobozena. V lednu 2019 byla sice propuštěna, islámští radikálové ale přesto požadovali její smrt. Kvůli bezpečnosti tak dál zůstávala v ochranné vazbě. V květnu se jí konečně podařilo odejít z Pákistánu.

29.1.2019

ČT: Asia Bibiová definitivně volná!

9.5.2019

Barmští novináři konečně na svobodě

Ve vězení strávili přes 500 dní. Teď jsou oba novináři agentury Reuters opět na svobodě.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

5.3.2019

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je konečně volný

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je po 5 a půl letech strávených ve vězení konečně na svobodě doma v Gíze.