Sotudíová poslala synovi z vězení dopis

Íránské Centrum pro lidská práva zveřejnilo dopis, ve kterém Nasrín svému 12letému synovi Nimovi psala, proč s ním nemohla být v jeho první školní den:

„Copak jsem se mohla dívat, jak v mojí zemi popravují nezletilé, a mlčet?“ ptala se. „Copak jsem mohla přivírat oči nad týráním dětí?... Nemohla, synu.“ „Jen abych tě mohla s tatínkem doprovodit do školy v první den nového školního roku?  Nemohla, synu. To byl můj hřích,“ napsala Sotudíová, která byla zatčena v červnu 2018 kvůli smyšleným obviněním z narušování národní bezpečnosti.

12.3.2019

Írán: 33 let ve vězení a 148 ran bičem pro Nasrín Sotudíovou

Nasrín Sotudíovou odsoudili k 33letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem. Na svém facebookovém profilu to uvedl její manžel Reza Khandan.

5.3.2019

Nasrín Sotudíové hrozí až 34 let ve vězení a 148 ran bičem

Íránská právnička Nasrín Sotudíová čelí až 34letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem ve dvou probíhajících soudních procesech. Obvinění proti ní vznesená jsou přitom výlučně za její aktivity v oblasti lidských práv, včetně ochrany žen protestujících proti nucenému nošení hidžábu a její otevřený nesouhlas s trestem smrti.

9.1.2019

Cardetu nesmí ve vězení navštěvovat rodina

24.4.2018

Konference o budoucnosti Sýrie: Lídři nesmí připustit předčasné návraty uprchlíků

V úterý a středu 24. a 25. dubna probíhá v Bruselu velká konference o podpoře Sýrie a okolního regionu.