Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je konečně volný

  Článek

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je po 5 a půl letech strávených ve vězení konečně na svobodě doma v Gíze.

Ve vykonstruovaném procesu s přibližně 800 účastníky demonstrace zatčenými během masakru na náměstí Rabaa v roce 2013 byl vloni v září odsouzen k 5 letům, která již tou dobou strávil ve vazbě. Z důvodu neschopnosti zaplatit soudní poplatky, jejichž výše nebyla soudem stanovena, byl jeho trest prodloužen do 16. února 2019. Shawkana nyní čeká ještě pětiletá podmínka, během níž bude muset vždy část dne strávit na policejní stanici. Proces jeho propuštění trval od 16. února. Díky vám všem, kdo jste za Shawkana bojovali v kampaních, psali dopisy a podepisovali petice!

Aktuální petice

  Egypt

Vězněnou právničku nesmí navštívit rodina ani právník. Pomůžete?

Vedení ženské věznice al-Qanater nepovolilo 61leté Hodě Abdelmoniemové, právničce v oblasti lidských práv vězněné pouze kvůli své práci a dalším lidskoprávním aktivitám, žádnou návštěvu nebo jinou formu kontaktu s rodinou a právníky od jejího zadržení v listopadu 2018.

 

Aktuální počet podpisů: 3320 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...