Atena Daemiová, íránská bojovnice za ochranu lidských práv, byla odsouzena k 7letům odnětí svobody během 15 minutového stání.

  Článek

  Írán publikován 2.4.2019

Provinění? Nenásilné projevy na sociálních sítí a rozdávání letáčků podporující zrušení trestu smrti.

V roce 2014 byla Atena zatčena a držena 28 dní v nelidských podmínkách bez přístupu k toaletě. Dle Ateniných slov ji byly slibovány lepší podmínky výměnou za "spolupráci" . Poté byla tajně a nezákonně přemístěna do vězení Shahr-e Rey (známé také jako Gharchak). Místo v minulosti sloužilo jako drůbeží farma a v současnosti jsou tam v nehygienických podmínkách drženy stovky žen, které se dopustily nějaké "trestné činnosti". Vězeňkyně nemají přístup k pitné vodě, potravinám, lékařské péči ani čerstvému vzduchu. 

Aktuální petice

  Írán

Její sourozence tajně popravili, ona je už dvanáct let ve vězení. Pomůžete?

Íránka Maryam Akbari Monfaredová je již téměř dvanáct let nespravedlivě vězněna pouze kvůli svému kontaktu s příbuznými v zahraničí, již jsou členy exilové opoziční organizace Lidoví mudžahedínové. Dne 10. března 2021 byla převezena z věznice Evin v Teheránu do věznice v provincii Semnan, vzdálené přes 200 km od její rodiny, což je v rozporu jak s mezinárodním, tak íránským právem. Od června 2021 ji ve vězení nesmí rodina navštěvovat.

 

Aktuální počet podpisů: 2784 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...