Přidejte svůj podpis pod výzvu ukrajinskému prezidentovi

Situace na Ukrajině se nelepší. Desítky zraněných a první oběti na životech - taková je bilance protestů z posledních dnů. Ukrajinská vláda navíc narychlo schválila několik zákonů, které výrazně omezují svobodu slova a shromažďování ukrajinských občanů a přináší řadu dalších restrikcí. Chceme proto ukrajinskému prezidentovi poslat výzvu, kde žádáme o jejich okamžité zrušení. Petici předáme i ukrajinskému velvyslanci v ČR. Pomozte nám, ať nasbíráme co nejvíc podpisů! Děkujeme.

2.3.2017

Budoucí ruský prezident teď možná sedí ve vězení…

Spouštíme printovou kampaň The Future President, která odkazuje na digitální projekt o ruském vězení Prisonexit.org.

24.3.2017

V Bělorusku opět přituhuje: aktivisté a nezávislí novináři v ohrožení

Nejméně 48 lidí bylo nedávno v Bělorusku zadrženo během protestů s názvem „Nejsme příživníci“. Protesty byly zaměřeny proti daním uvaleným na nezaměstnané, tzv. „příživníky“. Mezi zadrženými ve dnech 10. – 12. března 2017 byli organizátoři protestů a nezávislí novináři.

20.10.2016

Společnost Apple reaguje na výzvu Amnesty International k těžbě kobaltu v Kongu

V reakci na zprávu Amnesty International k způsobu získávání kobaltu v Demokratické republice Kongo vydala společnost Apple prohlášení se závazkem problematiku řešit.

10.12.2016

Týden s Maratonem psaní dopisů

Přidejte se k největší světové kampani za nespravedlivě vězněné a utlačované!