Přidejte svůj podpis pod výzvu ukrajinskému prezidentovi

Situace na Ukrajině se nelepší. Desítky zraněných a první oběti na životech - taková je bilance protestů z posledních dnů. Ukrajinská vláda navíc narychlo schválila několik zákonů, které výrazně omezují svobodu slova a shromažďování ukrajinských občanů a přináší řadu dalších restrikcí. Chceme proto ukrajinskému prezidentovi poslat výzvu, kde žádáme o jejich okamžité zrušení. Petici předáme i ukrajinskému velvyslanci v ČR. Pomozte nám, ať nasbíráme co nejvíc podpisů! Děkujeme.

10.6.2019

1 168 694 lidí po celém světě podepsaly petici za propuštění Nasrín Sotudíové z vězení.

Děkujeme za každý podpis!

29.3.2019

AKTUÁLNĚ K PŘÍPADU NASRÍN: Naše výzva - posílejte dopisy!

Nasrín Sotudíová považuje rozhodnutí soudu, který ji v nespravedlivém soudním řízení obvinil a následně odsoudil, za nezákonné. Z tohoto důvodu se proti rozsudku nebude odvolávat.

17.4.2019

Egypt: Parlament schválením změn v ústavě ukázal naprostou lhostejnost k lidským právům

Už tak kritická lidskoprávní situace v Egyptě se může ještě zhoršit. Ohroženi jsou aktivisti, odpůrci režimu i běžní občané Egypta. Návrh teď projde referendem.

13.5.2019

ŽIVÁ KNÍŽKA – VYPRÁVĚJ SVŮJ PŘÍBĚH

Česká Amnesty hledá příslušníky menšin žijících v ČR na dobrovolnou pozici živých knížek (www.amnesty.cz/vzdelavani/zive-knihy)