Malajsijské úřady zrušily všech devět obvinění z porušení pobuřovacího zákona proti politickému karikaturistovi Zunarovi.

Úspěch

2.4.2019

MYANMAR: Odsouzení novináři se odvolávají k Nejvyššímu soudu

Dva barmští novináři agentury Reuters se prostřednictvím svých právníku odvolali proti rozsudku u Nejvyššího soudu v Naypyidawu. Jejich apel byl soudem vyslechnut v úterý, 26.3.2019.

5.3.2019

Nasrín Sotudíové hrozí až 34 let ve vězení a 148 ran bičem

Íránská právnička Nasrín Sotudíová čelí až 34letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem ve dvou probíhajících soudních procesech. Obvinění proti ní vznesená jsou přitom výlučně za její aktivity v oblasti lidských práv, včetně ochrany žen protestujících proti nucenému nošení hidžábu a její otevřený nesouhlas s trestem smrti.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

19.1.2018

USA sankcionovaly představitele Čečenska za stíhání gayů

USA použily tzv. Magnitského zákon, aby udělily čečenskému prezidentovi Ramzanovi Kadyrovovi trest za porušení lidských práv v poloautonomní ruské republice.