Narges Mohammadiovou odsoudili na 16 let do vězení

Íránka extrémně vysoký trest dostala pouze za její poklidnou práci v oblasti lidských práv.

V reakci na zprávu, že soud poslal prominentní obránkyni lidských práv Narges Mohammadiovou na 16 let do vězení, ředitel výzkumu a advokacie Amnesty International pro Blízký východ a severní Afriku, Philip Luther, řekl:

„Tento verdikt je dalším krutým a ničivým útokem na lidská práva v Íránu, který dokládá, že íránské úřady naprosto pohrdají spravedlností. Narges Mohammadiová je prominentní obránkyní lidských práv a vězeňkyně svědomí. Měla by být oceňována za odvahu, místo toho musí strávit neuvěřitelných 16 let ve vězení.“

20.5.2020

Eduardo Cardet je volný!

Eduardo Cardet byl v květnu 2019 podmínečně propuštěn a mohl se vrátit domů k rodině.

12.3.2019

Írán: 33 let ve vězení a 148 ran bičem pro Nasrín Sotudíovou

Nasrín Sotudíovou odsoudili k 33letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem. Na svém facebookovém profilu to uvedl její manžel Reza Khandan.

18.3.2019

Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.