Narges Mohammadiovou odsoudili na 16 let do vězení

Íránka extrémně vysoký trest dostala pouze za její poklidnou práci v oblasti lidských práv.

V reakci na zprávu, že soud poslal prominentní obránkyni lidských práv Narges Mohammadiovou na 16 let do vězení, ředitel výzkumu a advokacie Amnesty International pro Blízký východ a severní Afriku, Philip Luther, řekl:

„Tento verdikt je dalším krutým a ničivým útokem na lidská práva v Íránu, který dokládá, že íránské úřady naprosto pohrdají spravedlností. Narges Mohammadiová je prominentní obránkyní lidských práv a vězeňkyně svědomí. Měla by být oceňována za odvahu, místo toho musí strávit neuvěřitelných 16 let ve vězení.“

22.6.2020

Vyjádřila solidaritu, tak ji převezli do jiného vězení!

Dne 24. prosince 2019 byla podle informací, které uvedla v otevřeném dopise, Narges Mohammadiová během převozu do vězení Zanjan vystavena špatnému zacházení.

20.5.2020

Eduardo Cardet je volný!

Eduardo Cardet byl v květnu 2019 podmínečně propuštěn a mohl se vrátit domů k rodině.

9.12.2019

Waleed Abu Al-Khair drží ve vězení hladovku

Waleed je ve vězení vystaven mučení a dalšímu špatnému zacházení.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.