Prosecution has Requested 5-6 Year Jail Sentences

On 22 January, the prosecution in Bolotnaya case requested that co-defendants are given five to six years prison sentences. The prosecution is confident that they have proved the co-defendants’ guilt. They support their position that what happened in Bolotnaya Square on 6 May 2012 was, indeed, mass riots and that the co-defendants took part in them by throwing stones and attacking police while they could have left the Square. The prosecution believes that the co-defendants’ statements are unreliable. At the same time, the prosecution preferred to brush off the defence’s arguments that the “witness” statements presented during the trial are inconsistent and full of contradictions. The defence disagrees and is going to fight for their clients’ full acquittal.

8.5.2019

Migrační aktuality - březen 2019

Každý měsíc vám přinášíme novinky z oblasti migrace a uprchlictví.

10.4.2019

Trest smrti v roce 2018: Dramatický pokles v celosvětových popravách

Celosvětové popravy poklesly o 31% a dosáhly nejnižší úrovně nejméně za dekádu. Několik zemí ale zaznamenalo nárůst v popravách - Bělorusko, Japonsko, Singapur, Jižního Súdán nebo USA. Thajsko obnovilo popravy, Srí Lanka hrozila, že ho bude následovat. Čína zůstala největším světovým popravčím, následovaná Íránem, Saúdskou Arábií, Vietnamem a Irákem.

4.8.2018

Ben Stiller: Musíme udělat víc, abychom ukázali solidaritu s uprchlíky

Zatímco Hollywood bojuje za ukončení rozdělování rodin na americké hranici, nově jmenovaný Velvyslanec dobré vůle UNHCR se podělil o urgentní zjištění z jeho nedávné cesty do Guatemaly: "Jen pár lidí může vyprávět svůj příběh bez obrovského strachu."

28.1.2019

Velká vítězství lidských práv roku 2018

Úspěchy minulého roku v číslech, faktech a příbězích