Vláda musí předložit důkaz, že lidé zadržovaní v převýchovných táborech v Sin-ťiangu byli propuštěni na svobodu

V reakci na prohlášení čínských vládních představitelů, že všichni lidé drženi v tzv. pracovních a vzdělávacích centrech v Sin-ťiangu v nich mají umožněno se nejprve vzdělávat, poté získat stálou práci, a pak prožít šťastný život, Nicholas Bequelinregionální ředitel Amnesty International pro východní a jihovýchodní Asii uvedl:

„Jakkoli by se mohlo zdát, že došlo k určitému vývoji a změně k lepšímu, jedná se pravděpodobně pouze o nejnovější pokus čínské propagandy zatajit a skrýt pravý rozsah brutálního porušování lidských práv, ke kterému v Sin-ťiangu dochází, a to zejména z důvodu stále rostoucího mezinárodního tlaku, jemuž Čína čelí.“

„Pokud byli Ujgurové a příslušníci ostatních, převážně muslimských menšin z těchto represivních sběrných táborů opravdu propuštěni, je na čínské vládě, aby to dokázala.“

„Vláda by měla přinejmenším umožnit nezávislým odborníkům z OSN vyhodnotit situaci, stejně jako by měla umožnit Ujgurům a příslušníkům dalších etnických menšin být v kontaktu s jejich příbuznými v zahraničí volně a bez omezení. Právě toto však čínští vládní představitelé opakovaně odmítají.“

„Jako obvykle je téměř nemožné prohlášení čínské vlády nezávisle potvrdit, a to zejména v důsledku extrémních omezení, která se týkají podávání zpráv a kontroly informovanosti obyvatel této provincie.“

20.3.2019

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu jsou konečně na svobodě!

Mladí aktivisté byli propuštěni na základě prezidentské milosti udělené 16. března 2019.

28.11.2018

Soud zamítl propuštění na kauci

Soud dne 26. 11. zamítl žádost o propuštění Ojuba na kauci.

5.11.2018

USA: Katastrofální migrační politiky vedly k většímu počtu rozdělených rodin

21.1.2019

Homosexuálům v Čečensku hrozí mučení a smrt, nejméně dva lidé zemřeli

Od konce prosince policie v Čečensku zadržela a mučila minimálně čtyřicet osob podezřelých z homosexuality, nejméně dva lidé byli údajně umučeni k smrti.