Emil má ve vězení zdravotní problémy, ohrozit ho může COVID-19

Emil Ostrovko a jeho spoluvězeň Vladislav Sharkovsky mají vážné zdravotní problémy.

Emil trpí chronickým astmatem. Vladislav byl před svým zatčením zdravým teenagerem, ale ve vězení se jeho zdravotní stav podstatně zhoršil. Trápí ho vleklý kašel, má záblesky vidění a nedávno prodělal žilní trombózu. Vzhledem k rychlému šíření viru COVID-19 je ohroženo nejen jejich zdraví, ale i zdraví a životy dalších vězňů v Bělorusku. Vězeňské úřady by měly zvážit možnosti předčasného nebo podmínečného propuštění nebo jiná nevazební alternativní opatření.

18.6.2020

Dvakrát se pokusil o sebevraždu, věznice mu odbornou pomoc zamítla!

Zdravotní stav zadrženého výzkumníka Ibrahima Ezze El-Dina se ve vězení Tora prudce zhoršil, což v souvislosti s pandemií COVID-19 představuje vážné riziko.

24.6.2020

Aktivistka v ohrožení kvůli COVID-19

Rodina Mahienour el-Masriové se obává o její bezpečnost v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejího možného propuknutí v egyptských věznicích.

24.2.2020

Emil si navzdory důkazům musí odpykat celý trest

Soud se v lednu zabýval možností snížení Emilova trestu, nakonec ale ve vězení zůstane zbylých šest let.

7.2.2020

Emil Ostrovko děkuje z vězení za vaši podporu

"Během posledních několika měsíců jsem dostal vzkazy solidarity z celého světa, které mi dodaly obrovskou sílu a inspiraci.