Emil má ve vězení zdravotní problémy, ohrozit ho může COVID-19

Emil Ostrovko a jeho spoluvězeň Vladislav Sharkovsky mají vážné zdravotní problémy.

Emil trpí chronickým astmatem. Vladislav byl před svým zatčením zdravým teenagerem, ale ve vězení se jeho zdravotní stav podstatně zhoršil. Trápí ho vleklý kašel, má záblesky vidění a nedávno prodělal žilní trombózu. Vzhledem k rychlému šíření viru COVID-19 je ohroženo nejen jejich zdraví, ale i zdraví a životy dalších vězňů v Bělorusku. Vězeňské úřady by měly zvážit možnosti předčasného nebo podmínečného propuštění nebo jiná nevazební alternativní opatření.

24.2.2020

Emil si navzdory důkazům musí odpykat celý trest

Soud se v lednu zabýval možností snížení Emilova trestu, nakonec ale ve vězení zůstane zbylých šest let.

5.5.2020

Amnesty International žádá o celosvětové propuštění vězňů svědomí

Apelujeme na okamžité a bezpodmínečné propuštění vězňů svědomí na celém světě. Momentálně jsou vystaveni zvýšenému riziku kvůli pandemii COVID-19.

7.2.2020

Emil Ostrovko děkuje z vězení za vaši podporu

"Během posledních několika měsíců jsem dostal vzkazy solidarity z celého světa, které mi dodaly obrovskou sílu a inspiraci.

2.4.2020

Bosna a Hercegovina se rozhodla zadržovat tisíce migrantů v nelidských táborech a tím ohrozit jejich životy

V Bosně a Hercegovině, v kantonu Una-Sana, se místní orgány rozhodly násilně přemístit tisíce migrantů žijících v této oblasti do vesnice Lipa do zcela nevyhovujícího stanového tábora, kde budou následně drženi v detenčním zařízení.