Dvakrát se pokusil o sebevraždu, věznice mu odbornou pomoc zamítla!

Zdravotní stav zadrženého výzkumníka Ibrahima Ezze El-Dina se ve vězení Tora prudce zhoršil, což v souvislosti s pandemií COVID-19 představuje vážné riziko.

Vězení v Egyptě jsou známá svou přeplněností a špatnými hygienickými podmínkami, Ibrahim trpí chronickými alergiemi, které mu způsobují dýchací potíže a dalšími obtížemi. Ibrahim se ve vězení dvakrát pokusil spáchat sebevraždu. Po prvním pokusu jeho právník požádal o dostatečnou odbornou lékařskou péči, ta ale byla zamítnuta. Je pravděpodobné, že v důsledku mučení a špatného zacházení trpí Ibrahim těžkými depresemi.

2.7.2020

PROŠEL ZÁKON OMEZUJÍCÍ SVOBODU, TISÍCE PROTESTUJÍCÍCH CHTĚJÍ NEZÁVISLOST

Schválením kontroverzního zákona o národní bezpečnosti dochází v Hongkongu k dalšímu omezování svobody a potlačování základních práv lidí.

22.6.2020

Vyjádřila solidaritu, tak ji převezli do jiného vězení!

Dne 24. prosince 2019 byla podle informací, které uvedla v otevřeném dopise, Narges Mohammadiová během převozu do vězení Zanjan vystavena špatnému zacházení.

11.6.2020

Polsko: Vysvětlete domovní prohlídku a zadržení aktivistů ve Varšavě!

Amnesty prošetřuje zatčení a zadržení aktivistů, kteří se angažovali v akci s autobusem poukazující na vládní falšování statistik o COVID-19.

5.4.2019

Skutečný test Evropy v Číně: Lidská práva

Evropa nemůže na nadcházejícím summitu mlčet o špatném zacházení s muslimskými menšinami, říká Katharine Derderianová z Amnesty. Organizace apeluje spolu s dalšími na lídry s jasnými požadavky.