Vyjádřila solidaritu, tak ji převezli do jiného vězení!

Dne 24. prosince 2019 byla podle informací, které uvedla v otevřeném dopise, Narges Mohammadiová během převozu do vězení Zanjan vystavena špatnému zacházení.

Převoz do jiného vězení byl pravděpodobně odvetou za její aktivity ve vězení na podporu osob zabitých během protestů v listopadu 2019. O tři dny později státní zpravodajská agentura uvedla, že věznice Evin vydala prohlášení, které špatné zacházení s Narges popírá. Její matka ji směla navštívit a následně zveřejnila hlasovou zprávu, kde žádá o pomoc mezinárodní média a organizace pro lidská práva.

24.6.2020

Vězeň svědomí se nesmí setkat s rodinou

Huang Qi i nadále trpí vážnými zdravotními potížemi a bez přístupu k právníkovi, kterého si zvolí, nebo k jeho rodině, hrozí mu reálné riziko mučení nebo jiného špatného zacházení.

9.12.2019

Waleed Abu Al-Khair drží ve vězení hladovku

Waleed je ve vězení vystaven mučení a dalšímu špatnému zacházení.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

18.7.2019

Novináři ve vězení drží hladovku!

Dva z novinářů, Sanaz Alahyariová a její manžel Amirhossein Mohammadifar ve vězení od 4.7. drží hladovku na protest proti jejich několikaměsíčnímu věznění.