Aktivistky jsou nespravedlivě ve vězení už dva roky!

Amnesty International vyzývá krále Salmana bin Abdulazize ze Saúdské Arábie k propuštění žen, které kvůli nenásilným lidskoprávním aktivitám zůstávají už dva roky ve vězení.

V současné době zůstává třináct aktivistek za práva žen před soudem za jejich aktivismus v oblasti lidských práv. Z třinácti zůstává pět ve vazbě: Loujain al-Hathloulová, Samar Badawiová, Nassima al-Sadaová, Nouf Abdulazizová a Maya'a al-Zahraniová. Zatímco osm dalších aktivistek bylo dočasně propuštěno, všechny čelí soudnímu procesu a mnohé z nich jsou stále vystaveny riziku, že budou za svou práci v oblasti lidských práv odsouzeny k trestu odnětí svobody. Nejméně 10 aktivistek během vězení zažilo mučení, sexuální zneužívání a další formy špatného zacházení. Během prvních tří měsíců jejich zadržení byly ženy drženy na samotce, bez přístupu k rodině nebo právníkům.

22.6.2020

Studenti stále ve vězení

Amnesty požaduje propuštění nespravedlivě uvězněných studentů

15.6.2020

NY Times o sebevraždě egyptské LGBT aktivistky

10.6.2020

Nabeel Rajab je konečně volný!

Po čtyřech letech nespravedlivě strávených ve vězení byl Nabeel Rajab předčasně propuštěn.

19.4.2019

Ilham Tothi je už pět let nespravedlivě ve vězení

U příležitosti pátého výročí zatčení ujgurského profesora Ilhama Tohtiho občanská společnost, včetně Amnesty International, vyzývá Čínu, aby okamžitě a bezpodmínečně propustila nejen Tothiho, ale i celou řadu dalších učitelů nebo profesorů, kteří jsou nespravedlivě uvězněni.