Další ekologický aktivista byl “uklizen” do vězení

Dva dny před zahájením olympijských her ruské úřady zadržely dalšího ekologického aktivistu – Igora Charčenka. Na jeho vůz zaútočili tři maskovaní muži, kteří ho následně předali policii. Soud včera aktivistu poslal do vězení. Je velmi pravděpodobné, že Charčenko zůstane “preventivně” zadržen po dobu konání her. Aktivisté dlouhodobě kritizují ruské úřady za vážná narušení ekosystému, ke kterým došlo při stavbě olympijských sportovišť. Rusko ale kritiku důrazně odmítá a aktivisty se radši snaží umlčet. “Umlčování občanské společnosti nezajistí větší bezpečnost v průběhu konání olympijských her v Soči. Namísto toho jasně dokládá, že ruské orgány selhaly při ochraně mezinárodních norem v oblasti lidských práv,” prohlásil Sergej Nikitin, ředitel kanceláře Amnesty International v Moskvě.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

31.7.2017

Lidovky.cz: Dvěma mužům hrozí za urážky zpěváka Bangy vězení

12.1.2017

Soud s Petrem Jaškem - další odročení na 23. ledna

Další stání naplánováno na 23. ledna.

17.10.2016

Špatné podmínky v newyorském ženském vězení?