Happening Čas běží: Otevřete knihy všem dětem

Zahájili jsme kampaň za rovný přístup romských dětí ke vzdělávání

Před Ministerstvem školství vyrostla 8.listopadu pyramida ze "zamčených knih" - symbolizují fakt, že kvalitní vzdělání je pro mnoho dětí, převážně romských, v České republice prakticky nedostupné. Evropský soud pro lidská práva označil před 5 lety praxi umísťování dětí do zvláštních škol za diskriminační a uložil České republice povinnost systém změnit. Změnilo se však velmi málo. Na našem happeningu projevili vůli situaci řešit nejen zástupci neziskových organizací, ale i Ministerstva školství, které hraje klíčovou roli. Snad tedy nezůstane jen u gest!

Více o celé problematice čtěte na webu zmenimeto.cz

30.10.2018

Zeman potřebuje oporu okolí, dětem ve školách ji však upírá, diví se pracovník nadace

Inkluze v českém školství dávno probíhá, novelizací jen zákon dohnal realitu, říká v rozhovoru pro Aktuálně.cz Štěpán Drahokoupil z nadace Open Society Fund. Média podle něj rozjela proti inkluzi negativní kampaň, na kterou naskočili politici, kteří chtějí nasbírat laciné body. Trpí tím děti se zvláštními potřebami i jejich rodiče, kteří se bojí reakce okolí.

11.7.2018

Sociolog Prokop v Právu o nerovnosti a vzdělání

9.3.2018

Den Tibetu před čínskou ambasádou v Praze

Amnesty International tradičně 10. března připomněla porušování lidských práv v Tibetu.

12.7.2018

Podpořme ve školách nejslabší, vzdělání není závod

První část rozhovoru s Michalem Kaderkou, učitelem gymnázia Na Zatlance a spoluzakladatelem Aliance pro otevřené vzdělávání.