Amnesty International požaduje okamžité propuštění Alese Běljackého

Amnesty International odsuzuje počínání běloruského soudu, který poslal za mříže předsedu lidskoprávní organizace Vjasna, Alese Běljackého. Zatčený obránce lidských práv byl včera v Minsku odsouzen na 4,5 roky za údajné finanční machinace. Proces je podle AI politicky motivovaný.

Odsouzení Alese Běljackého poukazuje na systematickou kampaň běloruských úřadů namířenou proti legitimním obráncům lidských práv,“ řekl John Dalhuisen, zástupce ředitele oblastní pobočky AI pro Evropu a Střední Asii. „Běljackij neměl být nikdy zatčen, považujeme ho za vězně svědomí a budeme se zasazovat za jeho okamžité a bezpodmínečné propuštění,“ dodal.

24.2.2020

Emil si navzdory důkazům musí odpykat celý trest

Soud se v lednu zabýval možností snížení Emilova trestu, nakonec ale ve vězení zůstane zbylých šest let.

7.2.2020

Emil Ostrovko děkuje z vězení za vaši podporu

"Během posledních několika měsíců jsem dostal vzkazy solidarity z celého světa, které mi dodaly obrovskou sílu a inspiraci.