Kambodžanku propustili z vězení. Její případ projedná odvolací soud.

Kambodžská aktivistka uvězněná na základě falešných obvinění byla poté, co výzvu Amnesty International za její propuštění podepsalo víc než 85 000 lidí, propuštěna na kauci. Bophovou propustili po soudním přelíčení 22. 11. 2013. Jednání se zúčastnili zástupci neziskových organizací a OSN. Před budovou soudu na mladou aktivistku čekalo několik stovek příznivců a také její manžel s malým synem. Obvinění proti ní zatím nebyla stažena a případ bude znovu projednávat odvolací soud.

8.6.2017

Osvoboď podpisem!

Probíhá největší Amnesty veřejná akce. Na záchraně nespravedlivě vězněných spolupracují slavní youtubeři i známé tváře.

7.6.2017

Rusko: Odsouzení knihovnice za přechovávání ‚extrémistické literatury‘ dokazuje naprosté opovrhování zákony

Odsouzení Natálie Šarinové, bývalé ředitelky Státní knihovny ukrajinské literatury v Moskvě, za přechovávání ‚extrémistické literatury‘ dokazuje naprosté opovrhování zákony a upozorňuje na vážné nedostatky v nezávislosti ruského soudnictví, upozorňuje Amnesty International.

6.6.2017

český rozhlas o zatčení šéfa turecké Amnesty

24.5.2017

Kamerun: Úřady zrušily tiskovou konferenci Amnesty International

Tisková konference měla za cíl apelovat na kamerunského prezidenta, aby propustil tři studenty uvězněné za sdílení vtipu o skupině Boko Haram. Více než 300 000 lidí volá po jejich osvobození.