Kambodžanku propustili z vězení. Její případ projedná odvolací soud.

Kambodžská aktivistka uvězněná na základě falešných obvinění byla poté, co výzvu Amnesty International za její propuštění podepsalo víc než 85 000 lidí, propuštěna na kauci. Bophovou propustili po soudním přelíčení 22. 11. 2013. Jednání se zúčastnili zástupci neziskových organizací a OSN. Před budovou soudu na mladou aktivistku čekalo několik stovek příznivců a také její manžel s malým synem. Obvinění proti ní zatím nebyla stažena a případ bude znovu projednávat odvolací soud.

21.2.2019

Globální útok na nevládky dosáhl krizového bodu - nové zákony omezují životně důležitou práci v oblasti lidských práv

Vlády na celém světě stále častěji napadají neziskové organizace tím, že vytvářejí zákony, které je a jejich pracovníky vystavují dohledu, různým byrokratickým překážkám a hrozbě uvěznění.

18.2.2019

Amnesty Hlas pro Tibet

15.2.2019

Dobrá zpráva: Případ polských žen se bude znovu vyšetřovat

Varšavský soud nařídil, aby bylo obnoveno vyšetřování se 14 polskými ženami.

14.2.2019

Krym: YouTube by se neměl podvolit nezákonným požadavkům Ruska

V reakci na zprávy, že ruský mediální regulátor Roskomnadzor nařídil, aby platforma pro hosting videí YouTube odstranila video o vězni svědomí a krymském obránci lidských práv Emir-Useinu Kukuovi , ředitelka Amnesty International Ukrajina Oksana Pokalčuková uvedla: