Kambodžanku propustili z vězení. Její případ projedná odvolací soud.

Kambodžská aktivistka uvězněná na základě falešných obvinění byla poté, co výzvu Amnesty International za její propuštění podepsalo víc než 85 000 lidí, propuštěna na kauci. Bophovou propustili po soudním přelíčení 22. 11. 2013. Jednání se zúčastnili zástupci neziskových organizací a OSN. Před budovou soudu na mladou aktivistku čekalo několik stovek příznivců a také její manžel s malým synem. Obvinění proti ní zatím nebyla stažena a případ bude znovu projednávat odvolací soud.

26.4.2018

Turecko a klima strachu: Tvrdé zákroky vlády dusí občanskou společnost

Vytrvalý a eskalující tlak omezil práci obránců lidských práv a zanechal většinu společnosti ve stavu neustálého strachu.

26.4.2018

Represe proti disentu mají nevyhnutelně neblahý dopad na svobodu projevu

Právnička a obhájkyně lidských práv Eren Keskin, který čelí až 140 různým obviněním za své nenásilné aktivity uvedla: „Snažím se, abych i přes všechna obvinění dál vyjadřovala své názory svobodně, ale jsem si také vědoma, že dvakrát přemýšlím, než něco řeknu nebo napíšu."

21.4.2018

Česká sekce Amnesty vydává svou zprávu o činnosti.

U příležitosti Amnesty valné hromady 2018 vychází přehled o kampaních, akcích, advokační práci nebo financích české Amnesty za rok 2017 na jednom místě!

19.4.2018

TEN nebo TAHLE jsou díky Amnesty na svobodě – máme opravdu radost?

Jak se to má s dobrými zprávami v Amnesty.